PS5 duyurusunun ardından Sony'de işten çıkarmalar başladı

PS5 duyurusunun ardından Sony'de işten çıkarmalar başladı
Sony'nin geçtiğimiz Salı günü yeni konsolu PS5'i duyurmasının ardından Japon üretici PlayStation'da işten çıkarmaları yaptı. Durum hakkında bilgisi olan kaynaklara göre PlayStation'ın ABD yöneticileri pazarlama ve halkla ilişkiler...

Sony'nin geçtiğimiz Salı günü yeni konsolu PS5'i duyurmasının ardından Japon üretici PlayStation'da işten çıkarmaları yaptı. Durum hakkında bilgisi olan kaynaklara göre PlayStation'ın ABD yöneticileri pazarlama ve halkla ilişkiler de dahil olmak üzere bazı bölümlerin yeniden yapılandırılacağı haberini paylaşmak için Londra'daki Sony Interactive Entertainment Avrupa (SIEE) stüdyosunu ziyaret etti.

Yeniden yapılanma nedeniyle, bazı çalışanlarla yeniden görüşme yapılacağı belirtildi. İşten çıkarmalar sadece Avrupa ile sınırlı kalmadı ve Amerikalı yaratıcı hizmetler ekibini de etkilendi.

Video Games Chronicle'ın haberine göre; değişiklikler ABD'de daha global bir yapılanmayla merkezileştirmeye yönelik ve şirketin yeniden yapılanma planlarına yardımcı olacak. Önceden farklı bölgesel yönetimler bağımsız olarak faaliyet gösteriyordu ve bunun üçüncü parti yayıncılar için engel olduğu iddia ediliyordu. Yayıncılar PlayStation'da birden fazla bölgede oyun yayınlarken farklı yöntemlerle, iş akışlarıyla ve önceliklerle karşılaşıyorlardı.

Sony'nin yayıncılık kolunun yenilenmesi ve merkezileştirilmesiyle ilgili işten çıkarmalar, bu yıl Activision Blizzard'ın işten çıkarma süreci için iddia edilen nedenlerle benzer. Sony'nin yeni ticari fuarlara ve etkinliklere katılmasının yanı sıra, artık PlayStation Experience etkinliğini atlaması odağının değiştiğinin bir başka kanıtı.

Artık Sony Interactive Entertainment Amerika (SIEA) Avrupa'daki operasyonları büyük ölçüde devralmış görünüyor. SIE Avrupa Wipeout, LittleBigPlanet, Killzone, SingStar, EyeToy gibi markaları ve PlayStation VR için geliştirilen deneyimlerin çoğundan sorumluydu ve PSOne'dan beri PlayStation'ın ayrılmaz bir parçası oldu.

Sony'nin Amerika'daki yayın koluna yapılan merkezileştirme operasyonlarıyla geçtiğimiz yıl da SIE'nin Avrupa kanadında iş gücü kesintilerine sebep olmuştu. O zamanlar SIE Avrupa takımının yeni nesil PlayStation üzerindeki etkisinin ciddi şekilde azalacağı düşünülmüştü.

Sony Interactive Eentertainment Avrupa çalışanları geleceklerinin parlak olduğuna inanmıyor. Yine VGC'ye göre Avrupa'daki çalışanların State of Play yayınlarının içeriği ve hatta en son PS5'e özel duyuru makalelerinden habersiz oldukları bildiriliyor. Çalışanlar çemberin dışına itilmelerinin ardından yeni nesil konsol duyrusunun gölgesinde kaldıkları için hayal kırıklığına uğradı.

Şirketlerin toplu çıkarmalara yönelmesi gerçekten üzücü. Sony çalışanlarının PlayStation 5'i kutlayamadan işten çıkarılmaları bir yana, duyurunun zamanlaması olayı farklı yönlere çekebilir. PS5 duyurusunun böyle bir sebeple yapıldığına inanmak istemiyoruz...