PS4 Pro model numarası ufak bir donanım güncellemesi için değişiyor

PS4 Pro model numarası ufak bir donanım güncellemesi için değişiyor
Japonya'daki Jet Black PS4 Pro model numarası CUH-7000'den CUH-7100'e değiştirildi.Yakında çıkacak Monster Hunter World ile birlikte gelecek olan PS4 Pro "Rathalos Edition" da, yeni model numarasını içeriyor.Performansa ve...

Japonya'daki Jet Black PS4 Pro model numarası CUH-7000'den CUH-7100'e değiştirildi.

Yakında çıkacak Monster Hunter World ile birlikte gelecek olan PS4 Pro "Rathalos Edition" da, yeni model numarasını içeriyor.

ps4 Pro model numarası

Performansa ve cihaz güncelliğine etkisi olmayacak

Değişikliği farkeden Japon web sitesi 4Gamer, değişimin ardındaki sebepleri Sony Interactive Entertainment Japonya ve Asya'ya sordu. Konsolun dahili bileşenleri üzerinde güncelleme yapılması nedeniyle yeni model numarasının gerekli olduğu, bununla birlikte, PS4 Pro'nun özelliklerinde veya özelliklerinde herhangi bir değişiklik olmayacağı öğrenildi.

Sony'nin model numaralandırma standartlarına göre; ikinci basamaktaki değişiklikler konsolun performansını ve görünümünü etkilemeyen, küçük donanım güncellemelerini gösteriyor. Yani CUH-7000 model numarasına sahip PS4 Pro alınsa bile bu kullanıcıyı endişelendirecek bir önem arz etmiyor.

Normalde bu tür bir değişiklik, konsolun üretim maliyetlerini düşürme işlemi sırasında yapılır; üretim için daha ucuza mal edilen yeni parçalar, birim satış başına marjı artırmak için değiştirilir.

[yaziici id="1732"]