PS4 Pro, 1080p ekranlara büyük grafiksel geliştirmeler sunacak!

PS4 Pro, 1080p ekranlara büyük grafiksel geliştirmeler sunacak!
PlayStation 4 için geleceksistem yazılımı güncellemesiyle(5.50) 4K televizyonu olmayan PS4 Pro sahipleri supersample anti-aliasing (SSAA) ile önemli bir grafiksel geliştirme alacak.PS4 Pro konsollar yakında ekstra gücünü 4K olmayan...

PlayStation 4 için gelecek

sistem yazılımı güncellemesiyle

(5.50) 4K televizyonu olmayan PS4 Pro sahipleri supersample anti-aliasing (SSAA) ile önemli bir grafiksel geliştirme alacak.

PS4 Pro konsollar yakında ekstra gücünü 4K olmayan ekranlar için de kullanabilecek ve 1080p çözünürlük çıkışında SSAA'yı zorlayabilecek. Bu özellik, kullanıcıların manuel olarak etkinleştirmesi gereken bir seçenek olacak ve çoğunlukla olumlu sonuçlar verecek.

PS4 Pro 4K'yı 1080p ekranlara getirmeye çalışacak!

SSAA, oyunun daha yüksek bir çözünürlüğe dönüştürülmesini ve daha sonra bunun mevcut ekran çözünürlüğüne uyacak şekilde indirgenmesini sağlayan bir anti-aliasing biçimidir. Aslında daha temiz bir görüntünün küçülen bir halini alıyor olacağınızdan, sonucun elbette 4k kadar olmasa da, daha daraltılmış temiz bir görüntü olması bekleniyor. PS4 Pro, 4K ekrana bağlıymış gibi çalışacak ve geliştirilmiş görüntüyü 1080p'ye uyarlayacak. 1080p ekranlarda bu tarz avantajlar sunan birkaç oyun olmasına rağmen, bazı oyunlar (Metal Gear Solid V: Phantom Pain gibi) kullanıcıların PS4 Pro avantajına erişmesini engeliyordu. Artık yeni kenar yumuşatma seçeneğiyle bu tutarsızlıklar olmayacak.

Örneğin, yapılan testlere göre Assassin's Creed: The Ezio Collection, şu anda kendisini 1080p'ye kilitlemek yerine 4K görüntüsünü 1080p'ye indirgeyebiliyor. Oyun çözünürlük ne olursa olsun sabit 30 FPS'de çalışıyor, bu nedenle 4K olmayan oyuncular için bir miktar fayda sağlayacak. Ayrıca Last of Us Remastered, 1080p'de yalnızca 60 FPS seçeneği sunmak yerine, artık supersampling seçeneği de (ikisini birden değil) sunuyor.

ps4 pro 4k 1080p 720p

Ancak bu özellik tüm oyunlar için iyi bir çözüm değil Örneğin, The Last Guardian 1080p'de kararlı 30 FPS sunarken; 4K yükseltmesi ile kare kaybı yaşayarak yaklaşık 20 FPS'ye düşüyor. Supersampling, Pro-enhanced çözünürlüğü taklit etmeye çalıştığından olası fps düşüşleri görülebiliyor. Benzer sonuçlar Call of Duty: Black Ops 3 için de geçerli.

Özellik hala geliştirme aşamasında ve işe yarayıp yaramadığını güncellemenin gelişiyle göreceğiz. PlayStation 4 sistem yazılımı 5.50 şu an beta aşamasında ve final sürümünün ne zaman yayınlanacağına dair henüz bilgi yok.