Portal ve Left 4 Dead'in yazarı Chet Faliszek stüdyo kurdu

Portal ve Left 4 Dead'in yazarı Chet Faliszek stüdyo kurdu
Eski Valve yazar Chet Faliszek, Riot Games tasarımcısı Kimberly Voll ile birlikte yeni bir oyun stüdyosu Stray Bombay'ı kurdu. Faliszek, Half-Life 2 bölümleri, Portal, Left 4 Dead ve Portal 2 gibi Valve klasiklerindeki çalışmalarıyla...

Eski Valve yazar Chet Faliszek, Riot Games tasarımcısı Kimberly Voll ile birlikte yeni bir oyun stüdyosu Stray Bombay'ı kurdu. Faliszek, Half-Life 2 bölümleri, Portal, Left 4 Dead ve Portal 2 gibi Valve klasiklerindeki çalışmalarıyla tanınıyor. Bu oyunların çoğu kooperatif hikaye odaklı deneyime önem veriyor. Bu odak noktasıyla Stray Bombay, Faliszek ve Voll'un çalışmalarıyla yine aynı çizgide oyunlar geliştirecek.

Şirketin kuruluşu hakkında yapılan bir açıklamada Faliszek, Irak üssündeki bir askerin karısıyla birlikte Left 4 Dead oynayarak nasıl iletişim kurduklarını duyduğunu hatırlatıyor. Aralarındaki mesafeyi önemsemeden normal bir şekilde kurdukları duygusal bağlantıyı hissetmelerini sağlıyor.

Faliszek yaptığı açıklamada oyunlar ve oyuncular hakkında bazı önemli çıkarımların altını çizdi ve yapacakları oyunların türünün ne olacağı hakkında bazı detaylar verdi:

"Oyuncular akıllı ve sosyal. Ancak oyunlar genellikle bunu yansıtmıyor ve bunun değişebileceğini düşünüyoruz. Kim ve ben yıllar boyunca yapmak istediğimiz oyunların türünden bahsettikçe, oyunculara nefes alabilecekleri ve yaşayabilecekleri bir yer veren oyunlar yaratmak istediğimizi fark ettik. Tekrar tekrar oynayacağınızı bildiğiniz hikayeler anlatan, onları her seferinde tamamiyle rastgele olduğunu hissetirmeden değiştiren ve birbirlerini destekleyen gerçek bir ekip gibi hissetmenize yardımcı olan oyunlar... Birbirimizin yolunda bir sürü insanla değil. Yapay zekanın sadece düşmanları değil aynı zamanda tüm deneyimi yönlendirmeye yardımcı olduğu..."

Stray Bombay'ın yeni sitesinde, mühendisler, sanatçılar, tasarımcılar ve animatörler için açık olan birçok iş ilanı listeleniyor. Ayrıca bu hafta GDC'de işe alımların başlayacağını ve ardından işe koyulmak için ilanların kapatılacağı açıklandı.

Yukarıdaki açıklamaya göre stüdyo yine Portal ve Portal 2 gibi kooperatif akıllıca tasarlanmış ve eğlenceli oyunlara yönelecek gibi görünüyor. Elbette Left 4 Dead gibi oyunlar da bu deneyimin bir parçası ve zaman içinde kült oyunlar arasında yerlerini aldılar.

Ayrıca Left 4 Dead'in geliştiricileri Turtle Rock Studios'ta benzer yeni bir oyun olan Back 4 Blood üzerinde çalışıyor.