PlayStation5.Pro alan adının Sony'ye ait olmadığı anlaşıldı

PlayStation5.Pro alan adının Sony'ye ait olmadığı anlaşıldı
Artık Sony'nin yeni nesil konsolunu (PlayStation 5 olduğunu varsayıyoruz) açıklamaya hazırlandığını biliyoruz. Elbette büyük yankı uyandıracak bir dönüm noktasının internette söylentilere konu olması alışılmadık bir durum...

Artık Sony'nin yeni nesil konsolunu (PlayStation 5 olduğunu varsayıyoruz) açıklamaya hazırlandığını biliyoruz. Elbette büyük yankı uyandıracak bir dönüm noktasının internette söylentilere konu olması alışılmadık bir durum değil. Geçtiğimiz günlerde sahte PlayStation Meeting etkinliği ortaya çıkmıştı ve şimdi de Sony'nin PlayStation5.Pro alan adını aldığı ortaya atıldı.

Bir ResetEra kullanıcısı PlayStation5.Pro'nun yakın zamanda alındığını ve içerik dağıtım şirketi Akamai Technologies'in barındırma sağlayıcısı olarak listelendiğini keşfetti. İlginç şekilde alanı kullanıcıları resmi PlayStation.com sitesine yönlendirerek, insanları Sony'nin alan adını kaydettirdiğine inandırmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Alan adının şüpheli gelmesiyle (özellikle web sitesi güvenlik uyarısı gösterdiğinden dolayı) derinlemesine araştırıldı ve Shanghai Meicheng Technology Information Development Company Limited olarak faaliyet gösteren bir dolandırıcı tarafından tescil edildiği görüldü. Sony'nin çok büyük ihtimalle alan adı alma yoluna gitmeyeceğini ve PlayStation 5 sayfasını kendi bünyesinde barındıracağını belirtelim. Bu tarz sitelere itibar etmeyin.

Bu arada, PlayStation 5 için geriye dönük uyumluluğa işaret eden bir Sony patenti keşfedildi. Sony'nin gelecek nesil konsolu, başta PS4 olmak üzere eski konsol içeriklerini de destekleyecek. Kullanıcılar muhtemelen sıkça talep ettikleri bu özelliğe kavuşacaklar.