PlayStation tartışmalara noktayı koydu: "X" değil "Çarpı"

PlayStation tartışmalara noktayı koydu: "X" değil "Çarpı"
PlayStation'ın Dualshock kontrol cihazlarındaki "Çarpı" düğmesi birkaç gündür gündemde. Birçoğumuz "X" düğmesini harf şekliyle okuyoruz. Aslına bakılırsa oyuncular arasında da en çok bu şekilde kullanılıyor. Bu kullanımın...

PlayStation'ın Dualshock kontrol cihazlarındaki "Çarpı" düğmesi birkaç gündür gündemde. Birçoğumuz "X" düğmesini harf şekliyle okuyoruz. Aslına bakılırsa oyuncular arasında da en çok bu şekilde kullanılıyor. Bu kullanımın söylemesi daha rahat olsa da işin aslı öyle değil...

PlayStation, Dualshock kontrol cihazındaki "X" düğmesini "Çarpı" olarak tanımlıyor. Sosyal medyada hızla yayılan tartışmalar ve yapılan anketlerin ardından PlayStation UK resmi Twitter hesabı duruma el koydu ve açıklama yaptı. İşte tartışmalara nokta koyan paylaşım:

"Üçgen
Daire
Çarpı
Kare

Eğer Çarpıya "X" diyorsanız (ki değil), Daire'ye ne diyorsunuz?"

Elbette bu paylaşımın ardından bilimsel açıklamalar gelmeye başladı:

"Bu tartışma beni sinir ediyor. İlk ve son kez noktayı koyuyorum:

  • Çarpılar her bir çubuk arasında eşit mesafeye sahiptir.
  • Çarpılar kare oluşturur.
  • X'ler her bir çubuklar arasında eşit mesafeye sahip değil.
  • X'ler dikdörtgen oluşturur.

Temel geometri."

Diğer yandan PlayStation resmi hesabından yapılan bir ankete 168,950 kişi oy verdi. Anketin kazananı %81 gibi ezici bir üstünlükle "X" oldu. Evet. Biz kazandık!

Peki siz ne diyorsunuz? X mi? Çarpı mı? Yoksa 45 derece döndürülmüş artı mı? Yorumlarda kendi tanımlamalarınızı paylaşabilirsiniz.