Sony ve Microsoft ortaklığı PlayStation'ı hazırlıksız yakaladı

Sony ve Microsoft ortaklığı PlayStation'ı hazırlıksız yakaladı
Sony ve Microsoft'un bulut oyun teknolojisi için ortaklık kurduğu haberinin ardından birçok ayrıntı gölgede kalmıştı. Konuya yakın olan kaynakların yaptığı açıklamaya göre; Sony'nin PlayStation bölümü de ortaklık konusunda...

Sony ve Microsoft'un bulut oyun teknolojisi için ortaklık kurduğu haberinin ardından birçok ayrıntı gölgede kalmıştı. Konuya yakın olan kaynakların yaptığı açıklamaya göre; Sony'nin PlayStation bölümü de ortaklık konusunda pek bir şey bilmiyor.

İki donanım devi 2018'de müzakerelere başladığında, görüşmeler Japon şirketin Tokyo dışındaki yönetimi tarafından gerçekleştirildi. Anlaşılan, ortaklık haberi PlayStation bölümündeki personeli endişelendirdi. Bloomberg'in kaynaklarına göre; üst düzey yöneticiler, anlaşmanın PlayStation'ın yeni nesil planları için kötü haber olabileceğinden endişe duyanları "sakinleştirmek" zorunda kaldı.

Bulut oyun teknolojisinin son yıllarda hız kaybetmesi Sony'yi hazırlıksız yakalamış gibi görünüyor. 2012 yılında PlayStation Now'ı geliştirmek için Gaikai Inc. şirketini satın alması, Sony'nin zamana ayak uydurmasına yardımcı olmadı. Günümüzde bulut tabanlı teknoloji geliştirme konusunda diğer şirketler çok daha ilerde.

Microsoft'un bulut hizmetlerindeki başarısı, Amazon ve Google gibi bu alandaki diğer lider şirketler arasında bir noktada. Asimetrik Danışmanlar strateji uzmanı Amir Anvarzadeh: "Sony yeni trendi ve Google tarafından tehdit altında olduğunu hissediyor ve ağ altyapısını Microsoft'a bırakmaya karar verdi. Kendini tehdit altında hissetmedikleri sürece neden düşmanla birlikte olsunlar?" yorumunu yaptı. Nikko Securities Inc.'den bir başka analist Ryosuke Katsura ise, Sony yönetiminin hızlı değişime uyum sağladığını öne sürerek akıllıca bir hamle yaptığına inanıyor.

Sony CEO'su ve Başkanı Kenichiro Yoshida'nın iş birliğini açıklayan ifadeleri de kesinlikle değişimin gerçekten de devam ettiğini gösteriyor. İşte Yoshida'nın açıklaması:

"PlayStation, yaratıcılık ve teknolojinin bütünleşmesiyle ortaya çıktı. Misyonumuz, bu platformu en iyi ve en sürükleyici eğlence deneyimlerini sunmaya devam eden ve mümkün olan en iyi deneyimi sağlayan bir bulut ortamıyla her zaman ve her yerde sorunsuz bir şekilde geliştirmek. Microsoft uzun yıllar boyunca bizim için kilit bir iş ortağı oldu, elbette iki şirket de bazı alanlarda rekabet ediyordu. Gelecekte bulut çözümlerinin ortak geliştirilmesinin etkileşimli içeriklerin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ek olarak, yarı iletkenler ve yapay zeka alanlarında her iki şirketin de en son teknolojisini karşılıklı olarak tamamlayıcı bir şekilde kullanacağını, toplum için yeni bir değer yaratılmasına önayak olacağını umuyorum."

Sony, yeni nesil PlayStation konsolu üzerinde çalışıyor ve geleceğin teknolojisi bulut tabanlı sistemlere kaydıkça, şirket yeni hamleler yapmaya başladı. PlayStation 5 hakkında ayrıntılar yavaş yavaş ortaya çıksa da bulut oyun konusunda detaylar gölgede kalmıştı.