PlayStation için önümüzdeki yıl hareketli geçecek gibi

PlayStation için önümüzdeki yıl hareketli geçecek gibi
Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden, The Game Awards 2018 konuk listesinde görüldüğünde, topluluk PlayStation ile ilgili bir duyuru gelmesini umuyordu.PSX 2018'in iptali (aynı zamanda Layden tarafından...

Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden, The Game Awards 2018 konuk listesinde görüldüğünde, topluluk PlayStation ile ilgili bir duyuru gelmesini umuyordu.

PSX 2018'in iptali (aynı zamanda Layden tarafından da doğrulandı) ve Sony'nin E3 2019'a katılmayacağını açıklamasının ardından PlayStation için söylentiler durulmuştu. Bir hayranın twitter'da TGA 2018'deki sessizliğin ardından yaşadığı hayal kırıklığını belirtmesi üzerine Layden'dan iddialı bir cevap geldi: "Yeni yılda görüşmek üzere"

Layden'ın tweet'i anında dikkatleri üzerine çekti. Sony'nin gelecek nesil konsolu ve PS VR 2 dedikodularının ardından PlayStation topluluğunun beklenti içine girmesine yetti.

Gelen haberler Sony'nin şu anda PlayStation 5 olarak adlandırılan bir sonraki nesil konsolunu, 2019 ortasına kadar açıklayacak şekilde hareket ettiğini belirtiyor. PSX'in gelecek yıl Aralık ayında geri döneceği söylentileriyle birlikte, şirketin donanım ve yazılımlarını sergileyeceğini öne sürülüyor. PS VR 2'nin önümüzdeki bir yıl içinde ortaya çıkacağı da bildirildi, ancak PS5 ile mi yoksa bir süre sonra mı sunulacağı açık değil.

Birçok geliştirici ve endüstri analisti, çok sayıda görüşme ve raporda yeni nesil konsollara değindi. Sony, PSX'i beklemeye alıp E3 2019'u atlayarak şirketin gelecek yıl için farklı bir yol izleyeceğini gösteriyor.

PlayStation için gelecek güncellemelerden sizleri haberdar edeceğiz.