PlayStation geliştiricileri 2017'nin favori oynanış mekaniklerini seçti!

PlayStation geliştiricileri 2017'nin favori oynanış mekaniklerini seçti!
Hikaye, karakterler ve görsellik, bir video oyununu unutulmaz kılan temel unsurlarken, onları eğlenceli kılan diğer özellikler arasında oynanış mekanikleri ve sistemlerinin de yeri önemli. PlayStation geliştiricileri, kendilerine...

Hikaye, karakterler ve görsellik, bir video oyununu unutulmaz kılan temel unsurlarken, onları eğlenceli kılan diğer özellikler arasında oynanış mekanikleri ve sistemlerinin de yeri önemli. PlayStation geliştiricileri, kendilerine sorulan 2017'nin en iyi oyun sistemlerini yorumladı. İşte cevaplar:

Gravity-shifting - Gravity Rush 2

"Bununla oynamakyı ve dünyayı dolaşmayı seviyordum." Guerilla Games'in Kurucularından Hermen Hulst (Horizon Zero Dawn)

"Teknik olarak yeni bir oyun mekaniği olmadığını biliyorum, çünkü serinin ilk yapımının yıldızıydı, ama yine de harika." Michał Dobrowolski, Oyun baş tasarımcısı, CD Projekt Red (The Witcher 3: The Wild Hunt, Gwent)

Gravity Rush 2 PlayStation Store sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Kontrol hassasiyeti - Assassin’s Creed: Origins

playstation geliştiricileri

"En sevdiğim kısım kedilerle birlikte yürümenizi sağlayan sistemdi. Ayrıca, eylemin kalitesi beni şaşırttı. Savaş ve animasyon her zaman yüksek kalitede olmasına rağmen, son oyun kontrollerin hissini ve dokunuşunu bir sonraki seviyeye yükseltti. Ancak yine de insanların bu gelişmeleri farketmediğini hissediyorum." Fumihiko Yasuda, Yönetmen, Team Ninja (Nioh)

"Assassin's Creed Origins dünyasını, kartalla göklerde ya da devenin arkasındaki oto-yürüme modunda dolaşabiliyor olmak muhteşem. Dünyası, oyunun yıldızı ve bu daha da keyif almanızı sağlıyor. Sınır yok, sadece saf özgürlük." Damien Kieken, Oyun Yönetmeni, Ubisoft (For Honor)

Assassin's Creed Origins PlayStation Store sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Çoklu oyun modları - NieR: Automata

"Ateş etmeden, 2.5D platformcusuna, açık dünyadaki 3D RPG'ye kadar bir şeyler değişti. Hiçbir şekilde tamamen farklı oyun türleri arasında geçiş yapan, ancak her biri çok sorunsuz bir şekilde oynanan bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum ve bu onları yüksek seviye ilerlemeyle tamamen birbirinden bağımsız oyunlar gibi yapıyordu."  Jeramy Bergerson, Yardımcı Yapımcı, Arkane Studios (Prey)

"Platinum Games, tamamen farklı türdeki oyun öğelerini başarıyla birleştiren, eşsiz bir canavar yarattı. Önünüze geleni vurduğunuz ya da ikiz çubuk nişancı mekaniklerine kesintisiz geçişleri, oyuncular için yeni bir deneyim yaratıyor." Khalil Osaimi, Medya Tasarımcısı, Housemarque (Nex Machina, Matterfall)

NieR: Automata PlayStation sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Yükseltme (Upgrade) sistemi - Nier: Automata

playstation geliştiricileri

"Kontrol cihazını bıraktıran ve arkalarındaki ekiplerin yaratıcılığına hayran bırakan birkaç oyun oldu ve bu yıl bu oyun Nier: Automata'dı. Oyun içeriğindeki, 2B, 9S ve A2'yi çip sistemi aracılığıyla yükseltme ve bunun oyunun oyun boyunca ilerleyişi ustaca. Oyun mekaniği ve hikaye, mükemmel bir bütün yaratmak için bir araya geliyor." Brad Davey, Baş Tasarımcı, Sumo Digital (Snake Pass)

Sürüş - Everybody’s Golf

"Everybody's Golf'te go-kartları sürmek. Diğer oyunculara çarpmaya çok fazla zaman harcadım, beni yasaklamadıklarına şaşırdım. O zamandan beri sürücülükte sorumluluk sahibi olmayı ve başkalarına saygıyı öğrenmeyi öğrendim." John Johanas, Yönetmen, Tango Gameworks (The Evil Within 2)

Everybody's Golf Playstation Store sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Gizlilik sistemi - Horizon Zero Dawn

"Horizon'un gizli mekaniği çok tatmin edici. Düşmanları zayıflıklarını belirlemek için taramayı, tuzakları kurarak onları avlamayı ve uzun otlarda sinsice dolaşmayı seviyorum. Atlarken, ok ve yayla makineleri indirirken ağır çekimi başlatmak, oyundaki en sevdiğim anlardan bir tanesi." James Valls, Baş Yapımcı, Rebellion (Battlezone, Sniper Elite 4)

“Ahh! Geliştiriciler röportajlarda bunu yaptığında nefret ediyorum, fakat dürüst olmak gerekirse That's You!'daki temel mekaniği seviyorum! Oyunculara sorduğumuz soruların cevabının kendileri olması, gerçekten harikaydı. Çok basit, saf ve genellikle arkadaşlarla oynamak komik. Wish'te test ederken ağlayana kadar sürekli güldük ve bunun gibi söyleyebileceğim çok oyun yok" Capsar Field, Wish Studios (Knowledge is Power!)

"Övünmek gibi olmasın ama Final Fantasy XII The Zodiac Age'in iki kat hız modunu söylebilirim. Daha önce, bir RPG oynamak için çok fazla zaman harcamanız gerektiğini kabul etmek zorundasınız, ancak koyduğumuz iki kat hızlı modla memnuniyetle hızlı bir şekilde oynayabilirsiniz!" Hiroaki Kato, Yapımcı, Square-Enix (Final Fantasy XII: The Zodiac Age)

Horizon Zero Dawn PlayStation Store sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Karanlık çürüme - Hell Blade: Senua's Sacrifice

"Bu oyunu sevmek ve beğenmek için çok şey var, ancak karanlık çürümelerin görsel olarak ve ne için oyunun kurallarında olduğu çok iyi uygulanmış." Gavin Price, Kreatif Lider, Playtonik (Yooka Laylee)

Hellblade: Senua's Sacrifice Playstation Store sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Nemesis sistemi - Shadow of War

"Tartışmasız, Shadow of War'daki yeni Nemesis Sistemi. Tüm karmaşıklığın ve -bunu görmezden gelelim- acımasızlığın içinde, eylemlerinizin boyutu Mordor'un her yerinde yankılanıyor." Raul Rubio Munarriz, Yönetmen, Tequila Works (Rime)

"2017'deki Shadow of War'da, Shadow of Mordor'un Nemesis sisteminin daha büyük, daha kapsamlı bir versiyonunu görmek etkileyiciydi. Tartışmaları bir yana bırakırsak, Nemesis sistemi futbolcuların sandbox oyunundaki deneyimini arttırmak için harika bir katkı gibi görünüyor. Shadow of War oynayan insanları izlerken yardım edemedim ancak Grand Theft Auto, Red Dead Redemption veya Assassin's Creed gibi diğer büyük sandbox'lara uygulanan bu mekanikleri merak ediyordum." Román Echevarrena, Yapımcı, RecoTechnology (Numantia)

Middle-earth: Shadow of War PlayStation Store sayfasına buradan erişebilirsiniz.

PlayLink - Hidden Agenda

"Hidden Agenda'yı biz geliştirdiğimiz için biraz önyargılı olabiliriz, ancak PlayLink'in geliştiricilere yeni tasarım fırsatları sunma ve yeni kitlelere açılma şansı sunması, bu oyunun benim favori oyunum olduğu anlamına geliyordu." Steve Goss, Tasarım Yönetmeni, Supermassive Games (Hidden Agenda)

Hidden Agenda PlayStation Store sayfasına buradan erişebilirsiniz.