PlayStation CEO'su Jim Ryan, Yayıncıların Xbox Game Pass'i Sevmediğini Söyledi

PlayStation CEO'su Jim Ryan, Yayıncıların Xbox Game Pass'i Sevmediğini Söyledi
PlayStation CEO'su Jim Ryan, oyun yayıncılarının Xbox Game Pass'i sevmediğini belirtti.

Microsoft ile FTC arasındaki dava, Salı günü PlayStation Boss Jim Ryan'ın odak noktası olduğu video ifadesi ile devam etti. Şubat 2022'de Fidelity yatırımcılarıyla yaptığı bir toplantıda Ryan, yayıncıların Xbox Game Pass'i veya abonelik modeli fikrini sevmediğini söyledi. "Değeri yıkıcı olduğu için Game Pass'i oybirliğiyle sevmedikleri tüm yayıncılarla konuştum" dedi. Ryan, inancın sektördeki yayıncılar tarafından çok yaygın olarak benimsendiğini ekledi. Ayrıca, satın alma gerçekleşmezse Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick'in Call of Duty serisini hizmete sunacağına inanmadığını da söyledi.

playstation-ceosu-jim-ryan-yayincilarin-xbox-game-passi-sevmedigini-soyledi-1.jpg

Jim Ryan, Xbox Game Pass hakkında açıklama yaptı

Bununla birlikte Sony, PlayStation'ın kendi özel oyunlarıyla hizmete karşı rekabet etmesine yardımcı olmak için çalıştı. Ryan, PlayStation'ın birinci taraf oyunlarını geliştirmesinin Xbox Game Pass'i uzakta tutmanın bir yolu olduğunu söyledi. Fidelity yatırımcılarına, "Birinci taraf geliştirme ve yayıncılığa büyük yatırım yapmamızın nedenlerinden biri, tarihi bir iş modeli üzerindeki baskıya karşı bize avantaj sağlamaktır" dedi. "Üstten alta tüm unsurlara sahip olduğunuz bir iş modeline sahip olmak, kendi kaderinizi tayin etme yeteneğinizi artırır."

playstation-ceosu-jim-ryan-yayincilarin-xbox-game-passi-sevmedigini-soyledi-2.jpg

Ryan, yayıncıların Xbox Game Pass hakkında düşündüklerine ek olarak, bir bütün olarak bulut oyunları hakkındaki düşüncelerini de verdi. PlayStation Now'ın PlayStation Plus ile birleşmesinden önce 3 milyonluk bir abone tabanına sahip olmasına rağmen Ryan, bulut oyunlarının tutunmaya o kadar da yakın olmadığını düşünüyor. "Bulut teknolojisi, 2025 ile 2035 yılları arasında oyuncuların oyunlara erişiminin anlamlı bir bileşeni olacak" dedi. "Oyuncuların oyunlara erişmesinin çok anlamlı bir yolu haline geleceği beklentisiyle buluta önemli yatırımlar yapıyoruz."