PlayStation Awards 2019 en çok satan oyunları ödüllendirecek

PlayStation Awards 2019 en çok satan oyunları ödüllendirecek
Sony Interactive Entertainment Japonya & Asya 3 Aralık 2019'da PlayStation Awards 2019 ödül törenini gerçekleştirecek. Her yıl gerçekleşen geleneksel törende Japonya ve Asya bölgelerinde PlayStation'ın en çok satan oyunları...

Sony Interactive Entertainment Japonya & Asya 3 Aralık 2019'da PlayStation Awards 2019 ödül törenini gerçekleştirecek. Her yıl gerçekleşen geleneksel törende Japonya ve Asya bölgelerinde PlayStation'ın en çok satan oyunları ödüllerine kavuşacak. Bu yılki etkinlik aynı zamanda PlayStation'ın 25 yıl dönümü kutlaması olarak ayrı bir anlam ifade ediyor.

PlayStation Awards 2019'da öncekilerden farklı olarak neler planlandığı henüz belli değil. Ancak asıl odağın yine Sony'nin konsolunda en fazla başarı yakalayan oyunlar olması bekleniyor. PlayStation'ın ilk kurulduğu yıldan bu yana gerçekleşen törenin yeni nesil PS5 konsolu piyasaya sürülmeden önce gerçekleşecek olan en büyük etkinlik olacağı tahmin ediliyor.

PlayStation Awards 2019 ödüllerinin aşağıdaki kategorilerde verilmesi planlanıyor:

  • Platin Ödül: 1 milyondan fazla kopyadan oluşan toplam satış miktarına (indirme sayıları dahil) sahip yazılımlar.
  • Altın Ödül: 500.000'den fazla kopyadan oluşan toplam satış miktarına (indirme sayıları dahil) sahip yazılımlar.
  • PlayStation Network Ödülü: En iyi ağ satışına ulaşan 3 oyuna verilecek (1 Ekim 2018 - 30 Eylül 2019 tarihleri arasında).
  • PlayStation 25. Yıl Dönümü Kullanıcıların Seçimi Ödülü: Son 24 yılda PlayStation Awards'ta ödül kazanan en iyi 5 oyun Japonya ve Asya bölgelerindeki kullanıcılar tarafından oylanacak.
  • PlayStation VR Ödülü: PlayStation VR satışlarına katkıda bulunan 3 oyun (1 Ekim 2018'den 30 Eylül 2019'a kadar ve geçen yılın kazananları hariç).
  • Bağımsızlar & Geliştirici Ödülü: PlayStation'ın büyümesine katkıda bulunan 3 oyun (1 Ekim 2018'den 30 Eylül 2019'a kadar ve geçen yılın kazananları hariç).

Geçtiğimiz yıl Capcom'un en başarılı oyunu olan Monster Hunter: World etkileyici bir performansla "Dörtlü Platin Ödülü"nü son 7 yıl içinde alan ilk oyun olmuştu.

PlayStation Awards 2019 Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Grand Prince Hotel New Takanawa'da TSİ 11.00'da gerçekleşecek. Ödül töreni PlayStation Japonya YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak.