PlayStation'un başkanı Andrew House, 27 yılın ardından görevinden ayrıldı...

PlayStation'un başkanı Andrew House, 27 yılın ardından görevinden ayrıldı...
PlayStation Başkanı ve Global CEO'su Andrew House görevinden ayrılırken, yerini şu anki Sony Interactive Entertainment'in Başkan Yardımcısı John (Tsuyoshi) Kodera aldı.Sony'nin web sitesindeki resmi duyuruya göre House, SIE'de...

PlayStation Başkanı ve Global CEO'su Andrew House görevinden ayrılırken, yerini şu anki Sony Interactive Entertainment'in Başkan Yardımcısı John (Tsuyoshi) Kodera aldı.

Sony'nin web sitesindeki resmi duyuruya göre House, SIE'de geçiş dönemi olarak yıl sonuna kadar, SIE'nin Direktörü ve Başkanı olarak devam edecek.

House, "PlayStation ve Sony Interactive Entertainment ile geldiğimiz noktadan; en iyi oyunlarla küresel anlamda milyonlarca insanı eğlendirmiş olmaktan ve tamamen olgunlaşmış bir şirket yaratmış olmaktan dolayı gurur duyuyorum" diye sözlerine başladı.

"PlayStation, 20 yılı aşkın bir süredir hayatımın büyük bir bölümünü oluşturdu. Ancak rekor kıran başarılara imza attık, şimdiyse yeni mücadelelerle devam etmek için doğru zaman gibi görünüyor. SIE'yi çalışmak için harika bir ortam haline getiren arkadaşlıkların değerini her zaman hissedeceğim. Aynı zamanda PlayStation hayranlarına ve oyuncularına sadakati ve desteği için minnettarım. John ve SIE ekibi dünya standartlarında ve PlayStation'ın geleceğinin çok parlak olduğunu biliyorum"

Sony Interactive Entertainment'ın kurulmasına öncü olmuştu

House, PlayStation'ın 2011 yılında global başkanlık görevini üstlendi ancak 1990 yılından beri şirketle olan bağlantısını Sony merkez bürosundan sürdürüyordu. Geçen yıl, Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment'ı bir araya getirerek, Sony Interactive Entertainment'ın kurulmasına öncülük etmişti.