PlayStation 5, Japonya'da 3 milyon satışı aştı

PlayStation 5, Japonya'da 3 milyon satışı aştı
PlayStation 5, Japonya nezdinde 3 milyon satış barajını geçti. Bu durum, çıkış aşamasında zorluk yaşayan bir konsol için dönüm noktasıdır. Dünya çapında Sony'nin stok sorunlarını çözmesiyle konsolun satışları hızla...
PlayStation 5

, Japonya nezdinde 3 milyon satış barajını geçti. Bu durum, çıkış aşamasında zorluk yaşayan bir konsol için dönüm noktasıdır. Dünya çapında Sony'nin stok sorunlarını çözmesiyle konsolun satışları hızla artıyor. Çok yakın bir zamanda, Japonya'da PS5 satışlarının yıldan yıla yüzde 427 arttığı ortaya çıktı. Bu da, durumun ne kadar iyileştiğine yönelik bir fikir veriyor. Mevcut nesil konsol, yalnızca Şubat ayında 360.000 birimin üzerine çıkmayı başardı. Bu ivme şimdiye kadar Mart ayına da yansıdı.

playstation-5-japonyada-3-milyon-satisi-asti

PlayStation 5, satışları hızla artıyor

Şimdiye kadar PS5, Japonya'da uygun bir yer edinmeye çalıştı. Bu süreç içerisinde de PS4 konsolunun gerisinde kaldı. Şu anki mevcut ilerleyiş, Sony tarafında devam ederse yeni nesil konsolun geleceği parlak gibi duruyor. PS5 için çıkacak oyunlar yakın gelecekte oldukça yığılmış görünüyor. Resident Evil 4 bir köşede bekliyor. Final Fantasy XVI'nın da Japonya'da çok zorlanmayacağı ihtimal dışı kalıyor. Bu oyunlar piyasaya çıktığında tüm gözler PS5'in satış rakamlarında olacaktır.

Sizler PlayStation 5'in ve yolda olan oyunları hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!