PlayStation 5, Discord sesli sohbet özelliğini ekliyor!

PlayStation 5, Discord sesli sohbet özelliğini ekliyor!
Sony, PlayStation 5 konsoluna popüler sesli sohbet uygulaması Discord için entegre çalışmalarını sürdürüyor. Discord sesli sohbet özelliği PlayStation 5'e geliyor.

Discord, oyuncular arasında oldukça popüler bir sohbet uygulaması haline geldi. PlayStation 5, Discord platformunu bir süre önce bünyesine entegre etmişti. Bunun üzerine sistemi daha da geliştirmek amacıyla sesli sohbet özelliğini de yakın zamanda dahil etmeyi planlıyor.  Geliştirme şu anlık beta kullanıcıları için kullanıma açıldı. Bu yıl içerisinde tüm PlayStation 5 sahiplerinin hizmetine sunuluyor.

playstation-5-discord-sesli-sohbet-ozelligini-ekliyor

PlayStation 5, Discord sesli sohbet seçeneğini bu yıl oyunculara sunuyor

PlayStation ile Discord entegrasyonu bir yıldan uzun bir süre önce seçenek olarak eklenmişti. Bu sırada Discord, PlayStation oyuncularının PSN (PlayStation Network) hesaplarını bağlamalarına olanak tanıyordu. Böylece PlayStation 4 ve PlayStation 5 üzerinde gerçekleştirdiğiniz aktiviteler, Discord üzerinde anlık olarak görülebiliyordu. Örneğin, konsolunuz üzerinden Spider-Man oynadığınızda, bu o an uygulama üzerinden farklı bir kullanıcı tarafından görüntülenebiliyordu.

Özelliği kullanabilmek için betaya davet edilen kullanıcıların PSN ve Discord hesaplarını bağlamaları gerekiyor. Bunu daha önceden yapmış olsanız bile tekrardan gerçekleştirmelisiniz. Çünkü, gerekli yeni izinleri karşı tarafa vermeniz gerekiyor. İlgili işlemleri yaptıktan sonra aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • Discord'a girin.
  • Mobil platformlar için yeni gelen 'PlayStation'a Katıl' yazan butonu bulun.
  • PC platformlarda oyun kumandası gibi görünen yeni düğmeyi bulun.
  • Son olarak PC için 'Playstation'a Aktarma' butonuna tıklayın.

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra Discord sesli sohbet özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak tekrardan hatırlatmakta fayda var. Şu anlık özellik, beta kullanıcıları için kullanıma sunulmuş durumda yer alıyor. Eğer, beta kullanıcısı değilseniz özellik sizlerde gözükmeyebilir.

Platformlar arası oyun oynama giderek daha yaygın bir hale geliyor. Platformlar arası sohbet bu noktada PlayStation için oldukça iyi bir özellik oldu. Özelliğin sunduğu güzel bir de avantaj var. Discord'da sohbet edebilmeniz için arkadaşlarınızla aynı oyunda olmanız gerekmiyor. Hatta bir oyunda olmanız bile söz konusu değil. PlayStation 5 konsolunuzun ana ekranından Discord'da herhangi bir odaya girebilir ve sohbetin içerisine dahil olabilirsiniz.

Henüz Discord sesli sohbetin PlayStation 5 beta sürümünden ne zaman çıkıp, kullanıcılara sunulacağı açıklanmadı. Yine de, ilgili özelliğin yakın zamanda konsola eklenebileceği düşünülüyor. Beta sürümündeyseniz ve özellik hakkında bir sorun yaşıyorsanız, Discord'un destek sitesi üzerinden ayrıntılı talimatlar ve sorun giderme yardımı alabilirsiniz.

Sizler PlayStation 5'e Discord sesli sohbet özelliğinin eklenmesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.