Phil Spencer, Elder Scrolls 6'nın Henüz 5 Yıl İleride Olduğunu Söyledi

Phil Spencer, Elder Scrolls 6'nın Henüz 5 Yıl İleride Olduğunu Söyledi
Phil Spencer katıldığı bir programda Elder Scrolls 6 oyununun 5 yılın üzerinde bir zaman sonra gelebileceğini aktardı.

Xbox patronu Phil Spencer, şu anda Elder Scrolls 6 için onaylanmış bir platform olmamasına rağmen, oyunun hala 5+ yıl olduğunu söyledi. Haber, Phil Spencer'a Bethesda'nın oyunlarında konsol münhasırlığının sorulduğu FTC vs Microsoft denemesinden geliyor (tam kapsam burada). Elder Scrolls 6 hakkında konuşan Spencer, "Elder Scrolls VI ile o kadar uzak ki, bu noktada hangi platformlarda olacağını anlamak bile zor. Bu eylülde çıkacak olan Starfield'ı bitiren aynı takım. Yani beş yıldan fazla uzakta olan bir oyundan bahsediyoruz."

phil-spencer-elder-scrolls-6nin-henuz-5-yil-ileride-oldugunu-soyledi-1.jpg

Spencer, Elder Scrolls 6 hakkında konuştu

Spencer'ın yorumları, Elder Scrolls 6'nın en az 2028'e kadar yayınlanmayacağı anlamına geliyor. Bu, yaklaşık olarak PlayStation 6 ve muhtemelen yeni nesil Xbox'ın piyasaya sürüleceği tarihtir. Onaylanmasa da Microsoft'un PS6 ile ilgili açıklamasına duyulan güven, büyük ihtimalle yeni nesil Xbox'ın da aynı yıl içerisinde çıkacağını gösteriyor. Mart 2023'te, incelenmiş ve doğrulanmış kaynaklardan bilgi aldığımız kendi raporumuza göre, PS6'nın 2028'de çıkacağına da inanıyoruz.

phil-spencer-elder-scrolls-6nin-henuz-5-yil-ileride-oldugunu-soyledi-2.jpg

Dolayısıyla, konsol oyunculuğunun geleceğine farklı bir açıdan bakmak istiyorsanız, Elder Scrolls 6 muhtemelen ilk yeni nesil oyunumuz olarak onaylanmıştır. Elder Scrolls 6 ilk olarak Haziran 2018'de duyuruldu, bu da oyunun ilk duyurulmasından bu yana on yıldan fazla bir süredir geliştirilmekte olacağı anlamına geliyor.