Otomobillerde hangi renk daha çok değer kaybediyor? Bu renk arabaları sakın almayın, zarar edersiniz!

Otomobillerde hangi renk daha çok değer kaybediyor? Bu renk arabaları sakın almayın, zarar edersiniz!
iSeecars, otomobillerde daha fazla değer kaybettiren renklere odaklanan bir araştırma gerçekleştirdi.

Bu renk arabaları sakın almayın, zarar edersiniz! Otomobillerde hangi renk daha çok değer kaybediyor- Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırma, 3 yaşındaki 1,3 milyondan fazla ikinci el otomobil üzerinden otomobillere en fazla değer kaybettiren renkleri belirledi. Araştırmanın sonuçları, iSeecars tarafından yayımlandı.

iSeecars, otomobillerde daha fazla değer kaybettiren renklere odaklanan bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırma, Amerika'da 3 yaşındaki ikinci el otomobiller üzerinde yapıldı ve altın, kahverengi ve siyah renkli araçların en fazla değer kaybettiren araçlar olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre, ortalama üç yaşındaki araçlar üzerinden hesaplanan değerlere göre, altın renkli araçlar yüzde 25,9'la en fazla değer kaybeden renk olarak kaydedildi. Onu sırasıyla yüzde 24 ve yüzde 23,9 değer kaybıyla kahverengi ve siyah renkler takip etti.

Öte yandan, en az değer kaybettiren renkler ise sırasıyla sarı, bej ve turuncu olarak belirlendi.

iSeecars tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, ortalama 3 yıl üzerinden hesaplanan değerlere bakıldığında, sarı renk yüzde 13,5'lik değer kaybıyla en az değer kaybeden renk olarak kaydedildi. Araştırmaya göre, sarıyı sırasıyla yüzde 17,8'lik değer kaybıyla bej renk ve yüzde 18,4'lük değer kaybıyla turuncu renk takip etti.

Otomotiv alanında haberler yapan Emre Özpeynirci, konuyla ilgili olarak Twitter hesabından araştırmayı paylaşarak şu notu düştü:

"İlginç bir araştırma... Araçlarda hangi renk daha fazla değer kaybettiriyor. iSeecars tarafından Amerika'da 1,3 milyondan fazla 3 yaşındaki ikinci el otomobil üzerinden yapılan araştırmaya göre, değer kaybı bakımından en iyi ve en kötü araç renkleri belli olmuş. Üç senenin sonunda ortalama bir otomobil değerinin yüzde 22,5'ini kaybediyormuş. Bunun yanı sıra, sarı renkli araçlar sadece yüzde 13,5'ini, bej yüzde 17,8'ini, turuncu ise yüzde 18,4'ünü kaybediyormuş. Aynı zamanda, altın, kahverengi ve siyah renkteki araçlar ise üç yılın ardından en fazla değer kaybını yaşıyorlar.