Okulların açılmasına 9 gün kala MEB flaş olarak açıkladı! 4 gün okul 3 gün tatil öğrencileri bayram ettirdi!

Okulların açılmasına 9 gün kala MEB flaş olarak açıkladı! 4 gün okul 3 gün tatil öğrencileri bayram ettirdi!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğretmen, öğrenci ve velinin büyük bir merakla beklediği 4 gün okul 3 gün tatil kararı hakkında resmi bir açıklama yaptı.

4 gün okul 3 gün tatil öğrencileri bayram ettirdi! Okulların açılmasına 9 gün kala MEB flaş olarak açıkladı- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğretmen, öğrenci ve velinin büyük bir merakla beklediği 4 gün okul 3 gün tatil kararı hakkında resmi bir açıklama yaptı.

Pandemi döneminde büyük bir sınavdan geçen ve uzaktan eğitimle derslerini sürdüren öğrencilerin gözü kulağı, İzlanda, Norveç ve İngiltere gibi ülkelerde uygulanan 4 gün okul 3 gün tatil sistemine çevrildi. Bu konu Türkiye'de de uzun süre tartışıldı ve özellikle Cuma gününün tatil olacağı yönündeki söylentiler, öğrenciler arasında umut yaratmıştı. Ancak, bu yeni sistem özellikle çalışan veliler için bazı sorunları beraberinde getiriyordu, zira Cuma günü çocukların evde olması, iş hayatını etkileyebilirdi.

MEB'in kulislerine yakın olan akademisyenlerin aktardığı bilgilere göre, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için MEB'in böyle bir düzenleme planı yok. Önce pilot illerde ve okullarda deneme yapılması düşünülmüş, ancak sonrasında diğer ülkelerdeki deneyimlerin dikkatle takip edilerek düzenlemenin bir sonraki eğitim öğretim yılına bırakılması kararı alınmıştır. Bu nedenle bu eğitim öğretim yılında öğrenciler, hafta içi 5 gün okula gitmeye devam edecekler ve hafta sonları olan Cumartesi ve Pazar tatil günleri olarak kalacaktır.

MEB tarafından yapılan bu açıklama, öğrenciler, öğretmenler ve veliler için son dönemde merak edilen bir konuyu netleştirmiştir.