Nintendo Konsol Scalping'i Durdurmak İstiyor

Nintendo Konsol Scalping'i Durdurmak İstiyor
Nintendo konsol scalping sorununu sona erdirmek istiyor.

Nintendo Switch 2017'de piyasaya çıktığında arz ve taleple ilgili önemli bir sorun vardı. Şirket, erken üretime ayak uyduramadı ve bu da birkaç konsolun, en son Nintendo konsolunu gerçekten isteyenlerden yararlanmak isteyen soyucuların eline geçmesine neden oldu. Şimdi, Nintendo konsol ölçeklendirmesini tamamen durdurmak istiyor.

nintendo-konsol-scalpingi-durdurmak-istiyor-1.jpg

Nintendo konsol ölçeklendirmesini durdurmak istiyor

Sorunla mücadele etmek için Nintendo, oyuncuların bir sonraki konsollarını gerçekten alabilmelerini sağlamak için çeşitli yollara bakacağını söylüyor. Şirket, insanların bir sistemi sadece kâr amacıyla yeniden satmak için satın alamayacaklarından emin olmak istiyor. Nintendo başkanı Shuntaro Furukawa, yakın tarihli bir hissedar Soru-Cevap sırasında, "Yeni donanım piyasaya sürülürken yeniden satış önlemleriyle ilgili olarak, en önemli şeyin öncelikle müşteri talebini karşılayabilecek sayıda üretip sevk etmek olduğunun farkındayız" dedi.

nintendo-konsol-scalpingi-durdurmak-istiyor-2.jpg

"Daha sonra alınabilecek başka olası önlemler olup olmadığını değerlendireceğiz." Bir sonraki konsolun ne zaman geleceği ise bir sır olarak kalıyor. Geliştirilmekte olduğuna dair giderek daha fazla ipucu var, ancak konuyla ilgili Nintendo'dan somut bir şey gelmedi.