Nintendo, E3 2023 etkinliğine katılmayacağını açıkladı

Nintendo, E3 2023 etkinliğine katılmayacağını açıkladı
Nintendo, herhangi bir sebep belirtmeden E3 2023 etkinliğine katılmayacağını resmi olarak doğruladı. İşte detaylar...

Bu yılın başlarında üç büyük konsol üreticisinin E3 2023 etkinliğini atlayacağı raporları geldi. İçlerinden bir tanesi bu durumu resmileştirdi.

Nintendo

bu yılki Electronic Entertainment Expo bünyesinde yer almıyor.

nintendo-e3-2023-etkinligine-katilmayacagini-acikladi

Nintendo, E3 2023 etkinliğini atlayacağını açıkladı

Şirket, VentureBeat için bir açıklama yaptı. Açıklamasında, "Herhangi bir etkinliğe katılımımıza vaka bazında yaklaşıyoruz. Her zaman hayranlarımızla etkileşim kurmanın çeşitli yollarını düşünüyoruz. Bu yılki E3 etkinliğinden planlarımıza uyduğu için katılmama kararı aldık. Ancak ESA ve E3'ün güçlü bir destekçisi olduk ve olmaya devam ediyoruz." dedi.

nintendo-e3-2023-etkinligine-katilmayacagini-acikladi

Bu noktada, Nintendo'nun E3'ü nasıl atlayacağına yönelik bir bilgi yer almıyor. Bu açıklama, Nintendo'nun fiziksel E3 etkinliğinde herhangi bir stand alanı olmayacağını ortaya sürüyor. Şirket etkinliğe doğrudan katılmasa bile, bu zaman diliminde bir Nintendo Direct etkinliği gelebilir.

Söylentilere göre Nintendo'nun E3'ü atlama sebebinin gösterecek yeterli oyun olmamasından geçiyor. Bu da yazın bir Direct etkinliğini engelleyecek gibi duruyor. E3 resmi olarak 13 Haziran itibariyle başlıyor. O zamana kadar Pikmin 4 ve Metroid Prime 4 dışında duyurulan her Switch oyunu çoktan çıkmış oluyor. Yine de yayıncının elinde gizlediği birtakım projeleri olabilir.

nintendo-e3-2023-etkinligine-katilmayacagini-acikladi

E3 2023 programından henüz ne çıkarılacağı net olarak bilinmiyor. Xbox'ın bir yaz gösterimi planladığı ortaya çıktı. Bu noktada, E3 ile bağlantılı olup olmadığı belli olmadı. Ubisoft, etkinlik onaylandıktan çok sonra gerçekleşirse E3'e gideceğini söyledi. Sizler Nintendo'nun E3 kararı hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!