Nike ilk Espor sponsorluk anlaşmasını Uzi ile imzaladı!

Nike ilk Espor sponsorluk anlaşmasını Uzi ile imzaladı!
Nike spor sektöründe önemli anlaşmalara imza atan en büyük markalardan biri. Şirket, League of Legends Çin Ligi profesyonellerinden Jian "Uzi" Zi-Hao ile ilk sponsorluk anlaşmasını imzalayarakEspordünyasına adım attı.Zihao,...

Nike spor sektöründe önemli anlaşmalara imza atan en büyük markalardan biri. Şirket, League of Legends Çin Ligi profesyonellerinden Jian "Uzi" Zi-Hao ile ilk sponsorluk anlaşmasını imzalayarak

Espor

dünyasına adım attı.

Zihao, NBA süperstarı LeBron James'in yaklaşan Showtime serisi "Shut Up and Dribble" ı tanıtmak için "Dribble & Carry" pazarlama kampanyasına katılıyor. Gösteri, giderek politikleşen bir ortamda sporcuların değişken rollerini inceleyen üç bölümlük belgesel bir dizisi. Gösterinin adı, Donald Trum'ı eleştiren LeBron James'e sporuna odaklanmasını söyleyen Fox Haber sunucusu Laura Ingraham'ın tepkisine atıfta bulunuyor. Ingraham: "Politik yorumlarını kendine sakla ve daha önce birinin söylediği gibi; kapa çeneni ve [top] sürmeye devam et." demişti.

Nike LeBron

Zi-Hao'nun tişörtü, James'in gösterisini tanıtmak için "Dribble and Carry" sloganını League of Legends takımı zafere götürmek için kullanılan bir terimle sunuyor.

Nike siyasi söylemlerde bulunan sporcuların yanında

Nike siyasi görüşlerini dile getiren sporcuları destekleyen bir marka oldu. Son zamanlarda Colin Kaepernik reklamı ile bunu gördük. Geleneksel sporlar ve politik konuların birlikte uzun bir geçmişi var. Ancak, Zi-Hao'nun tişörtünün politik doğası, gelecek yıllarda siyasette oynayacağı rolle ilgili soruları gündeme getiriyor. Espor oyuncuları bu tarz konularda daha sık konuşacak mı?

Oyun toplulukları fonlarla ve sponsorluk anlaşmalarıyla yoğun bir hafta geçirdi. Nike'ın espor alanında başka ne adımlar atacağını göreceğiz.