Netflix en büyük rakibini Fortnite ve Youtube olarak görüyor

Netflix en büyük rakibini Fortnite ve Youtube olarak görüyor
Netflix hissedarlarına yazdığı son mektubunda Fortnite ile HBO'dan daha fazla rekabet ettiğini (ve kaybettiğini) iddia ediyor. Her iki ortam da farklı amaçlara hizmet etse de, gösterim süresi olarak kıyaslanıyor. Fortnite'ın dikkatleri...

Netflix hissedarlarına yazdığı son mektubunda Fortnite ile HBO'dan daha fazla rekabet ettiğini (ve kaybettiğini) iddia ediyor. Her iki ortam da farklı amaçlara hizmet etse de, gösterim süresi olarak kıyaslanıyor. Fortnite'ın dikkatleri üzerine çekmesi, Netflix'te geçirilen zamanın kısıtlandığı anlamına geliyor.

Rapora göre; Netflix ABD'de televizyon izleme süresinin yaklaşık %10'unu kapsıyor ve bu süre cep telefonlarındaki süreden daha az. Diğer ülkelerde bu oran daha da düşük. Şirket, tahminlerine göre; ABD'deki televizyon ekranlarına günde ortalama 100 milyon saat hizmet veriyor ve televizyonların toplamda günlük yaklaşık 1 milyar saatin (120m saat x 2 TV x 4 saat + oteller, barlar, vb.) üzerinde çalıştığını tahmin ediyor.

Netflix ayrıca YouTube'la, Hulu'dan daha fazla rekabet ediyor ve görüntüleme süresi için YouTube'la karşılaştırıldığında çok daha az. Platformun rakamları Kanada pazarında neredeyse hiç başarılı olamayan Hulu'ya göre çok daha fazla ve izlenme süresi sınır ötesinde de hemen hemen aynı. Ayrıca YouTube'un ortalama izlenme süresinin Ekim ayında global olarak birkaç dakika düşmesiyle birlikte, Netflix'e yapılan kayıtların tavan yaptığı belirtiliyor.

Ayrıca rapor, Baş Finans Sorumlusu olarak göreve getirilen Spencer Neumann'ın liderliğindeki değişiklikleri gösteriyor. Neumann Activision Blizzard'daki CFO olarak rolünün "bilinmeyen nedenlerden dolayı", 18 aylık sözleşmesin feshederek şüpheli şekilde Netflix'e geçmişti.

Fortnite ve YouTube gibi devlerle rekabette olduğunu belirten şirket, Disney+, Amazon ya da diğerlerine değil, deneyimi nasıl geliştirebileceğine odaklanmayı planlıyor.