NBA, NBPA ve 2K'dan 1.1 milyar dolarlık dev anlaşma!

NBA, NBPA ve 2K'dan 1.1 milyar dolarlık dev anlaşma!
NBA ve 2K Games, son 20 yıldır birlikte çalışıyor ve bu zamana kadar oyunculara en başarılı basketbol oyun serilerinden birini sundular. Sonuç; satılan milyonlarca oyun. 2K, NBA ve NBPA (Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği), önümüzdeki...

NBA ve 2K Games, son 20 yıldır birlikte çalışıyor ve bu zamana kadar oyunculara en başarılı basketbol oyun serilerinden birini sundular. Sonuç; satılan milyonlarca oyun. 2K, NBA ve NBPA (Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği), önümüzdeki yedi yıl boyunca ortaklıklarına devam edeceklerini açıkladılar. Yani NBA 2K serisi tam gaz devam edecek ve bu anlaşmanın 1.1 milyar dolar değerinde olduğu bildiriliyor.

NBA 2K serisin her yıl satış listelerinde başarı getiriyor ve tüm satılan tüm oyunlar 86 milyon kopyaya ulaştı. 2K'nın sahibi Take-Two Interactive, NBA ve NBPA ile çalışmaya devam etmekten gurur duyduğunu, oyuncu kitlesini genişletmeye devam etmek istediğini açıkladı. Take-Two Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Strauss Zelnick şunları söyledi:

"NBA, NBA 2K serisinin tarihi boyunca eşsiz bir ortak olmuş, benzersiz başarısıyla sayısız platformda dünya çapında kitlesini büyütme yeteneğine önemli katkılarda bulunmuştur. Adam ve NBA'deki tüm ekiple iş yapmaktan ve organizasyonlarımız arasındaki en uzun ortaklığa girmek için heyecan duyuyoruz. Birlikte basketbol tutkunlarını cezbetmek ve çekmek için yeni ve yenilikçi yollar bulmaya devam edeceğimizden ve NBA 2K markasının başarısını daha da genişleteceğimizden eminiz."

Bu ortaklık aynı zamanda NBA 2K Online ve NBA 2K Online 2 gibi 40 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olan ve Çin'de bir numaralı PC spor oyunu olarak öne çıkan iki oyunu da içeriyor. NBA 2K19 aynı zamanda 10 milyon adete ulaşan bir başarı öyküsü oldu.

Seri 20. yıl dönümünde ve NBA 2K20 Eylül 2019'da yayınlandığında özel ayrıcalıklar sunulabilir.