NBA 2K20 satışları EMEAA bölgesinde zirveye yerleşti

NBA 2K20 satışları EMEAA bölgesinde zirveye yerleşti
NBA 2K20 kumar özellikleri etrafında dönen tartışmalara rağmen lansman haftasında EMEAA (Avrupa Orta Doğu Afrika ve Asya) satış listelerinin zirvesine yükseldi. NBA 2K serisi her zaman ticari açıdan iyi bir performans sergilediğinden...

NBA 2K20 kumar özellikleri etrafında dönen tartışmalara rağmen lansman haftasında EMEAA (Avrupa Orta Doğu Afrika ve Asya) satış listelerinin zirvesine yükseldi. NBA 2K serisi her zaman ticari açıdan iyi bir performans sergilediğinden bu tablo çok da sürpriz değil. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.

Final Fantasy VIII Remastered da bekleneni verdi ve NBA 2K20'nin ardından 2. sırayı kaptı. Hemen ardından Rainbow Six Siege ilk üçü oluşturarak son haftalardaki performansını pekiştirdi. Siege önceki nesil oyunların en büyük başarı hikayelerinden biri. Ubisoft 2015'teki zorlu lansmanın ardından oyunu geri getirebildi. Son gelen bilgilere göre Rainbow Six Siege yer aldığı tüm platformlarda 50 milyon oyuncuya ulaştı.

Elbette GTA 5 olmazsa olmaz. Rockstar'ın efsanesi yıllara meydan okuyor ve bu kez listenin 5. sırasından yer buldu. Rockstar'ın yeni nesil iddialı oyunu Red Dead Redemption ise 10. sırayla ucundan da olsa tutundu. Son olarak Dijital satışlar sayesinde Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration da 8. sıraya yerleşmeyi başardı.

EMEAA bölgesinde 6 Eylül 2019'da sona eren haftada dijital ve fiziksel sürümler kapsamında en çok satan oyunların listesi:

  1. NBA 2K20
  2. Final Fantasy VIII Remastered
  3. Rainbow Six Siege
  4. Spyro Reignited Trilogy
  5. Grand Theft Auto V
  6. The Dark Pictures: Man of Medan
  7. Gears 5
  8. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration
  9. Catherine: Full Body
  10. Red Dead Redemption 2

Satış listelerinde yer alan şirketler: Activision Blizzard, Bandai Namco, Capcom, Codemasters, EA, Focus Home Interactive, Koch Media, Microsoft, Milestone, Paradox, Sega, Sony, Square Enix, Ubisoft ve Warner Bros.

Dijital verilerin alındığı ülkeler: Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Büyük Britanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Hindistan, İrlanda, İsrail, İtalya, Kuveyt Lübnan, Lüksemburg, Malta, Hollanda , Yeni Zelanda, Norveç, Umman, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Ukrayna ve BAE.

Fiziksel veriler tüm oyunları içerse de yalnızca Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İngiltere, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve İsviçre'de satılanları içeriyor.

NBA 2K20 hakkında ne düşünüyorsunuz? Popüler basketbol serisi gözle görülür bir değişim yaşadı mı?

Kaynak: Games Industry