NBA 2K mikro ödeme seçenekleri Belçika ve Hollanda'da düzenlendi

NBA 2K mikro ödeme seçenekleri Belçika ve Hollanda'da düzenlendi
2K Games, NBA 2K MyTeam kart paketlerinin Belçika ve Hollanda'da premium para ile satın alma seçeneğini devre dışı bıraktığını açıkladı. Bu düzenleme, her iki ülkede de oyun yayıncılarının yerel kumar düzenlemelerine...

2K Games, NBA 2K MyTeam kart paketlerinin Belçika ve Hollanda'da premium para ile satın alma seçeneğini devre dışı bıraktığını açıkladı. Bu düzenleme, her iki ülkede de oyun yayıncılarının yerel kumar düzenlemelerine uymalarını zorunlu kılan kanun taslağından kaynaklanıyor.

NBA 2K Belçika ve Hollanda'da mikro ödeme yasalarına takıldı

2K yaptığı açıklamada, Belçika Oyun Komisyonu ve Kansspelautoriteit'in bu konudaki tutumuna "katılmadığını" ve görüşlerini açıklamak için her iki tarafın yetkilileriyle bağlantı kurmaya devam edeceğini belirtti.

Resmi açıklamayı aşağıda okuyabilirsiniz. 2K, her iki ülke için de aynı ifadeleri yayınladı, yalnızca komisyonların isimlerini değiştirdi:


Belçika Oyun Komisyonu (BGC), bazı 'eşya kutusu' tarzı mekanikler içeren oyunların Belçika'daki kumar yasalarını ihlal ettiğini belirtti. Bu duruma katılmamakla birlikte, BGC’nin bu yasalara ilişkin mevcut yorumuna uymaya çalışıyoruz. Özellikle, kupon birimi (kazanılmamış) / VC satın alabiliriz. Oyuncular hala myTeam puanlarını elde edebilirler. Görüşümüzü açıklamak için BGC ile görüşmeye devam edeceğiz. Kabul ediyorsanız, yerel yönetim temsilcinize başvurmanızı öneririz. Topluluğun herhangi bir gelişmeden haberdar olmasını sağlayacağız. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.


Hollanda ve Belçika daha önce mikro ödemeleri kumar olarak nitelendirmiş ve yayıncıları uyararak politikalarını düzenlemelerini istemişti. NBA 2K, Star Wars Battlefront 2 gibi oyunlarla patlak veren eşya kutusu tartışmalarının ardından, kararlardan memnun olmasa da nasibini aldı.