Naughty Dog Eşbaşkanı 25 Yıl Sonunda Emekli Oluyor

Naughty Dog Eşbaşkanı 25 Yıl Sonunda Emekli Oluyor
Ayrılış, Neil Druckmann'ı tek başkan olarak bırakır.

Naughty Dog'un eşbaşkanı Evan Wells'in yıl sonunda stüdyodan emekli olacağı açıklandı. Wells, Naughty Dog stüdyo liderlik ekibiyle bir yılı aşkın bir süredir ve Neil Druckmann ile bundan daha uzun süredir emekliliği tartışıyor. Karar bazı ezici ve çelişkili duygulara neden olsa da Wells, son 25 yılı stüdyoda geçirmek söz konusu olduğunda memnuniyetten başka bir şey hissedilmediğini söyledi.

naughty-dog-esbaskani-evan-wells-25-yil-sonra-emekli-oluyor-1.jpg

Naughty Dog eşbaşkanının emekli oluşu yaklaşıyor

Wells yaptığı açıklamada, "Neil'in stüdyoyu yönetme becerisine daha fazla güvenemezdim," dedi. Wells, 30 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak oyunlar geliştiriyor ve böylesine acı-tatlı bir ayrılığa rağmen Naughty Dog'da öğrenilen her şey için minnettarlıktan başka bir şeyi yoktur. Wells, "Mevcut projelerimiz hakkında daha fazla heyecanlanamazdım ve bu oyunların tamamlandığını görememek zor olacak" dedi. "Ancak bunları endüstri standartlarını belirleyecek ve tüm beklentileri aşacak şekilde sunacağımızdan emin olmak için daha önce hiç bu kadar güçlü bir ekibimiz olmamıştı.

naughty-dog-esbaskani-evan-wells-25-yil-sonra-emekli-oluyor-2.jpg

"Naughty Dog'un yeni zirvelere ulaşacağından ve en son teknoloji için çıtayı yükseltmeye devam edeceğinden hiç şüphem yok." Wells'in ilk video oyunu işi SEGA'daydı ve 1995'te Crystal Dynamics'e gitmeden önce Funkotron'da ToeJam & Earl in Panic'te çalıştı. Wells burada çalışmak için 1998'de Naughty Dog'a geçmeden önce Gex ve Gex: Enter the Gecko üzerinde çalıştı. birkaç Crash Bandicoot ve Jak ve Daxter oyununda. Wells, 2005 yılında Stephen White ile birlikte stüdyonun eş başkanı oldu ve ertesi yıl yerini Christophe Balestra aldı ve o da 2017'de emekli oldu ve Wells'i tek başkan yaptı.

naughty-dog-esbaskani-evan-wells-25-yil-sonra-emekli-oluyor-3.png

Wells'in eş başkan olarak görev yaptığı süre boyunca stüdyo, Uncharted serisini ve The Last of Us'ı yayınladı. Başkan olarak Wells, Neil Druckmann'ın 2020'de eşbaşkanlığa terfi etmesine kadar The Last of Us Part 2'nin çıkışını denetledi.