Mortal Kombat'ın stüdyosu kötü çalışma şartları iddiasını araştırıyor

Mortal Kombat'ın stüdyosu kötü çalışma şartları iddiasını araştırıyor
NetherRealm'daki bazı çalışanların stüdyonun katı çalışma şartlarını paylaşmasının ardından, Injustice ve Mortal Kombat gibi popüler yapımların geliştiricisi iddiaları araştıracağına dair güvence verdi.Bir NetherRealm...

NetherRealm'daki bazı çalışanların stüdyonun katı çalışma şartlarını paylaşmasının ardından, Injustice ve Mortal Kombat gibi popüler yapımların geliştiricisi iddiaları araştıracağına dair güvence verdi.

Bir NetherRealm sözcüsü Variety'e konuyla ilgili şunları paylaştı:

NetherRealm stüdyolarındaki tüm çalışanlarımıza değer veriyor, saygı duyuyoruz ve olumlu bir iş deneyimi yaratmaya öncelik veriyoruz. İşveren olarak ayrımcılık yapmadan çeşitliliğe teşvik ediyoruz ve çalışanlarımızın kritik zamanılarını azaltmak için sürekli adımlar atıyoruz. Bu konuları çok ciddiye aldığımız ve şirket ortamımızı iyileştirmek için sürekli çalıştığımız için tüm iddiaları aktif olarak inceliyoruz. Çalışanların endişelerini veya sorunlarını dile getirmeleri için güvenilir yollar var."

NetherRealm aleyhindeki iddialar krizin de ötesine geçiyor. Yakın tarihli raporlara göre; stüdyo oyun endüstrisine girmek isteyen geçici çalışanları işe aldı ve onları "kutu gibi, penceresiz" odalara doldurdu. Onları fazla mesaiye teşvik etmek için az ödeme yapıldı.

Üzücü deneyimlerini anlatan bazı eski çalışanlar tarafından özellikle Stüdyo başkanı Shaun Himmerick'in adı verildi. Bir çalışan Injustice hakkında ortaya çıkan sızıntıların ardından Himmerick'in personeli küçük düşürdüğü, bağırdığı, yasal olarak tehdit ettiği ve sektörde kara listeye alınacağını belirttiği iddia etti.

Ayrıca birkaç eski çalışan sosyal medyada sık sık tacize uğradıklarını ve hafta sonları çalışmaya zorlandıklarını iddia etti. En az iki çalışan yasal işlem başlatma girişiminde bulundu ve sözleşmeleri feshedildi.

Eski QA Analisti Rebecca Rothschild da yaşanan sıkıntıları doğruladı. Rothschild: "Daha önce bir işyerinde cinsiyetim ve önemsizliğimin farkında olmamıştım. Derinden tutkulu olduğum bir sektörde kötü izler ve korkuyla ayrıldım. Haber hikayesi olmak istemiyorum. Sadece yönetimin en azından diğer yanını düşünmesini ve daha iyi olmaya çalışmasını istiyorum." dedi.

NetherRealm Studios yakın zamanda heyecanla beklenen yeni oyunu Mortal Kombat 11'i yayınladı, ancak ağır şartlar ve oyuna emek verenlerin yaşadığı sıkıntılar başarıya gölge düşürecek gibi görünüyor...