Mortal Kombat 11 ve Days Gone en çok konuşulan oyunlar oldu

Mortal Kombat 11 ve Days Gone en çok konuşulan oyunlar oldu
Oyun analiz şirketi Spiketrap, 2019'un ikinci çeyreğinde sosyal medya ve yayıncılık platformlarında en çok konuşulan oyunları açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde Mortal Kombat 11 ve PlayStation 4'e özel Days Gone gündemde kalmayı...

Oyun analiz şirketi Spiketrap, 2019'un ikinci çeyreğinde sosyal medya ve yayıncılık platformlarında en çok konuşulan oyunları açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde Mortal Kombat 11 ve PlayStation 4'e özel Days Gone gündemde kalmayı başardı. İstatistikler özellikle Days Gone gibi tek oyunculu bir oyun için alışılmadık derecede yüksek bir katılıma işaret ediyor.

Zirvede yer alan Mortal Kombat 11 ve Days Gone'ı ardından Dreams, RAGE 2, World War Z, Harry Potter: Wizards Unite, Blood & Truth, Trover Saves the Universe ve Nioh 2 geldi. İşte şirketin raporundan zirvede yer alan iki oyun hakkında bazı önemli noktalar:

  • İkinci çeyrekte birkaç büyük oyun daha olmasına rağmen, Mortal Kombat 11 olağanüstü bir katılım gösterdi ve 2019'un en çok konuşulan oyunlarından biri olması bekleniyor.
  • Mortal Kombat 11 lansmanından önceki haftalarda da popülerliğini koruyor ve ilk 10'da yer alıyordu. Çünkü çok sayıda karakter tanıtımı yapan yayın yapılmıştı.
  • Days Gone çıktıktan sonra yapılan çok sayıda yayın (genel görüş tek oyunculu oyunların yayın için daha az uygun olduğuna işaret ediyor) oyunun yayıncılık dışında popülerliğinin artmasına neden olabilir.

Bunlara ek olarak Spiketrap'tan Adam Sessler yaptığı açıklamada Days Gone'ın ılımlı karşılanmasına rağmen sağlam bir duyarlılığa sahip olduğunu söyledi.

Raporda ayrıca yukarıda adı geçen oyunların yayın platformlarının sohbet bölümlerinde en çok konuşulma sıralaması da açıklandı:

  1. Mortal Kombat 11
  2. Days Gone
  3. World War Z
  4. Rage 2
  5. Trover Saves the Universe
  6. Dreams
  7. Harry Potter: Wizards Unite
  8. Blood & Truth
  9. Nioh 2

Özellikle Mortal Kombat 11 ve Days Gone'ın gündemdeki yeri kesinlikle NetherRealm Studios ve Sony açısından satışlara da olumlu yansıdı. Her iki oyun da dünya çapındaki satış listelerinde zirveye ulaştı ve çok iyi bir ticari performans sergilediler.