Minecraft'ta oyunun yaratıcısına verilen referanslar kaldırıldı

Minecraft'ta oyunun yaratıcısına verilen referanslar kaldırıldı
Yeni Minecraft güncellemesi yakın zamanda yayınlandı ve oyunda çok konuşulacak bir değişiklik yaptı. Güncellemeyle Minecraft'ın yaratıcısı Markus "Notch" Persson'a verilen tüm referanslar kaldırdı. Daha önce açılışta gelen...

Yeni Minecraft güncellemesi yakın zamanda yayınlandı ve oyunda çok konuşulacak bir değişiklik yaptı. Güncellemeyle Minecraft'ın yaratıcısı Markus "Notch" Persson'a verilen tüm referanslar kaldırdı. Daha önce açılışta gelen "Made by Notch!" ve "The Work of Notch!" gibi göndermeler vardı.

Aslına bakılırsa Notch'un Minecraft'la hiç ilgisi yoktu, çünkü büyük başarılara imza atan oyununu 2014 yılında 2.5 milyar dolara Microsoft'a sattı. Ancak yine de adı oyunda özel olarak yer alıyordu. Microsoft markası üzerinde daha fazla ağırlık göstermeye çalışıyor olabilir. Notch yıllar içinde geliştirdiği oyunun satılmasından bu yana çevrimiçi dünyada tartışmalı biri haline gelmişti.

Notch, Twitter'da rahatsız edici yorumlarıyla ün saldı ve yıllar boyunca birçok büyük ve rahatsız edici açıklamalar yaptı. Daha ekstrem paylaşımların birçoğu o zamandan beri silinmiş olsa da, Twitter sayfasında hala çok sayıda tercih yorumu var. Toplumsal cinsiyet tanımını tartışmak, "feminist" kelimesini hakaret olarak kullanmak, bir kadın oyun geliştiricisine küfür etmek ve #HeterosexualPrideDay'i kullanmak da dahil olmak üzere çok sayıda eleştiri alan yazı paylaştı. Notch hala Minecraft'ın credit ekranında oyunun yaratıcısı olarak listeleniyor. Şimdiye kadar yapılan güncelleme sadece Minecraft'ın Java sürümüne yönelik olsa da, 4J Studios'un (oyunu konsola taşıyan) kısa bir süre önce attığı bir tweet, bu değişikliğin yakında diğer platformlara da geleceğini gösteriyor:

Notch'un çevrimiçi kişiliğinin dışında, Microsoft'un oyuna aktif olarak dahil olmayan bir yaratıcıdan uzaklaştırmak istediğini görmek mantıklı geliyor. Minecraft, 10 yıl boyunca birçok platforma yayıldı ve hala en popüler oyunlardan biri. Microsoft konuyla ilgili henüz bir açıklama ya da yorumda bulunmadı.