Minecraft'ın yıllık MineCon canlı yayın etkinliği duyuruldu

Minecraft'ın yıllık MineCon canlı yayın etkinliği duyuruldu
Microsoft, Minecraft'ın gelecek planlarının açıklandığı yıllık MineCon canlı yayın etkinliğinin 28 Eylül'de geri döneceğini açıkladı. Ayrıca etkinlik oyunun 10. yıl dönümünde yeni bir isimle karşımıza çıkacak.Microsoft,...

Microsoft, Minecraft'ın gelecek planlarının açıklandığı yıllık MineCon canlı yayın etkinliğinin 28 Eylül'de geri döneceğini açıkladı. Ayrıca etkinlik oyunun 10. yıl dönümünde yeni bir isimle karşımıza çıkacak.

Microsoft, 2017'den itibaren Minecraft'ın 2010'dan bu yana dünya çapında düzenlenen MineCon etkinliğini, oyuncularla daha küçük ölçekli dijital bir ilişki haline getirmeye karar verdi. Ayrıca etkinlik değişikliğin ardından MineCon Earth ismiyle karşımıza çıktı. Ardından geleceği açıklanan Pokemon GO benzeri Minecraft Earth ortaya çıktı. Bu yılki etkinlik MineCon Live gibi standart bir isimle düzenlenecek.

Minecon Live 28 Eylül TSİ 19.00'da başlayacak ve yaklaşık 90 dakika sürecek. Microsoft'a göre etkinlikte "ilgi çekici Minecraft haberleri, içerik yaratıcıları, gösteri öncesi ve sonrası etkinlikler ve isteğe bağlı topluluk panelleri" olacak.

Microsoft ayrıca, Minecraft'ın bir sonraki büyük güncellemesi hakkında yeni bilgiler, oyuna eklenecek yeni bir türün oylanması ve MineCon Earth 2017 sırasında düzenlenen yarışmaya benzer şekilde çeşitli fırsatlar vadediyor. Daha sonra oyuna Phantom adından uçan bir tür eklenmişti.

MineCon Live, 28 Eylül'de düzenlenecek ve muhtemelen Twitch ve YouTube gibi kanallardan yayınlanacak.