Minecraft'ın film uyarlamasına yeni yönetmen dahil oldu

Minecraft'ın film uyarlamasına yeni yönetmen dahil oldu
Çok sayıda başarısızlıkla karşı karşıya kalmasına rağmen, Warner Bros. Minecraft filmi üzerinde hala çalışıyor ve projeye yeni bir yönetmen daha aldı. Nick and Nora’s Infinite Playlist (Aşk Listesi) gibi filmleriyle tanınan...

Çok sayıda başarısızlıkla karşı karşıya kalmasına rağmen, Warner Bros. Minecraft filmi üzerinde hala çalışıyor ve projeye yeni bir yönetmen daha aldı. Nick and Nora’s Infinite Playlist (Aşk Listesi) gibi filmleriyle tanınan Peter Sollett uzun süredir devam eden projeye dahil oldu ve filmi yazıp yönetecek.

Popüler video oyunu Minecraft'tan uyarlanan film Overworld'u kurtarmak zorunda kalan genç bir kızın hikayesini anlatacak. Ender Dragon kargaşaya ve yıkıma başladığında, onu durdurmak için grubu bir araya getirmesi gerekecek. Macera muhtemelen oyunun vazgeçilmezi inşa ve yapı içerecek.

Minecraft oyun kanadında her ne kadar başarılı olsa da, film uyarlamasına giden yol zorluklarla geçti. Her ikisi de daha önce filmi yönetmek için projede olan bulunan Shawn Levy ve Rob McElhenney'in yanı sıra filmde rol alan Steve Carell'ın ayrılığıyla proje geliştirme döngüsüne geri döndü.

Projeden ayrılmasının ardından Levy, Mojang ile filmin temasının ne olması gerektiği konusunda farklı fikirleri olduğunu iddia etti. Umuyoruz ki Sollett'in gelişi Minecraft'ın önündeki engellerin sonu olur...

Warner Bros. ilk olarak 2014 yılında geliştirme sürecine başlamasına rağmen, Minecraft o zamandan beri popülerliğini kaybetmedi. Aylık 90 milyondan fazla aktif oyuncusu olan markanın kesinlikle büyük bir seyirci kitlesi olacaktır. Stüdyo projeyi göreceğimizi vadediyor, ki bu güven verici bir işaret.

Minecraft filminin ilk olarak Mayıs 2019'da gösterilmesi planlanıyordu, ancak bu tarihin erteleneceği kesin. Henüz yeni bir çıkış tarihi açıklanmasa da, oyun uyarlamalarında çok sıkıntı yaşanmıyor.