Microsoft, Xbox Game Pass'i PlayStation'a getirmek istiyor!

Microsoft, Xbox Game Pass'i PlayStation'a getirmek istiyor!
Bulut oyunları geleceği şekillendirecek. Bu yıldan itibaren Google Stadia ve Sony oyun akışına daha fazla yatırım yapıyor ve Microsoft, Xbox Game Pass'in değerini katlayarak endüstride kaçınılmaz bir geri dönüş sergiledi. Şimdi...

Bulut oyunları geleceği şekillendirecek. Bu yıldan itibaren Google Stadia ve Sony oyun akışına daha fazla yatırım yapıyor ve Microsoft, Xbox Game Pass'in değerini katlayarak endüstride kaçınılmaz bir geri dönüş sergiledi. Şimdi de belirli bir konsola kilitlenmediğinizi istediğiniz servise abone olarak içeriklere ulaşabileceğinizi hayal edin. PlayStation konsolunuzda Halo mu oynamak istiyorsunuz? Microsoft'un istediği de tam olarak bu.

Microsoft'un oyun hizmetleri müdürü Ben Decker, Gamescom 2019'da GameReactor'a konuşarak Xbox Game Pass'in geleceği ve şirketin hizmeti nerelerde görmek istediğinden bahsetti. Aslında amaç aboneliği ezeli rakibi PlayStation'ı da kapsayan tüm platformlara ulaştırmak olacak.

Decker: "Sonunda Game Pass'ı tüm platformlarda görmek istiyoruz ve bunun uzun vadeli bir hedef olduğunu düşünüyorum. Bugün özel bir planımız yok ancak Game Pass'ın gerçekten her yere ulaştığını görmek isteriz." dedi.

Decker tamamen vizyonunu öne çıkarıyor. Bu yüzden PlayStation konsollarınızın ekranınızda Xbox Game Pass'i yakın vadede görmeyi beklemeyin. Aslında bu ifadeler oyun kutularının gelecekte daha az önem arz edeceğini ve oyun hizmetlerinin öne çıkacağını ileri sürüyor diyebiliriz. Konsol ekosisteminin abonelikler tarafından tamamlanacak fiziksel donanımlara dönüşeceği bir döneme giriyoruz.

Xbox Game Pass üyelerine Xbox konsollarında ve Windows PC'lerde aylık ücret karşılığında oyunlarla dolu bir kütüphane sunan abonelik hizmeti. Xbox Game Pass temelde PlayStation Now'a benziyor ve her ikisi de "oyunların Netflix'i" olarak görülüyor. Ancak sadece kendi platformlarına özgüler.

Microsoft bu vizyonla hizmetlerini rakip platformlarda taşıyarak aboneleri potansiyel olarak diğer konsollarda da Xbox ekosistemine getirebileceğini düşünüyor. Şirket zaten PC'de bu tür hamleleri yapıyor ve Windows için Xbox Game Pass'i sunarak kullanıcı tabanını genişletiyor. Çapraz kayıt, çapraz oyun ve hatta Sony ile bulut tabanlı bir ortaklıkla geleneksel platform engelleri hızla aşılıyor.

Kim bilir? Belki bir gün PlayStation için Xbox Game Pass'i görebiliriz. Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.