Microsoft, Sony Tarafından Oyun Çekmediklerini Açıkladı

Microsoft, Sony Tarafından Oyun Çekmediklerini Açıkladı
Microsoft, Redfall tartışmalarına noktayı koydu. Sony cephesinden oyun çekmedikleri bilgisini kamuoyuna açıkladı.

Microsoft bugün, Redfall'ın iptal edilen PS5 sürümünün haberlerine PlayStation'dan herhangi bir oyun çekmediğini söyleyerek yanıt verdi. Platform sahibi, ZeniMax'i satın almalarından bu yana Sony'nin PlayStation'ında gönderdiği oyunların ayak izimizi genişlettiğimizi ve kapanıştan sonra gönderdiğimiz ilk iki oyunun PlayStation 5'e özel olduğunu düşünüyor. Bu sırada, Deathloop ve Ghostwire: Tokyo'ya atıfta bulunuyor.

microsoft-sony-tarafindan-oyun-cekmediklerini-acikladi

Microsoft, Sony tarafından oyun çekmediğini düşünüyor

Eurogamer'a sağlanan açıklama, Microsoft'un Bethesda'nın devralınmasından bu yana PS5 ve PS4'te bulunan önceden var olan Bethesda oyunlarını nasıl geri çekmediğini ve PS5 ve PS4 sistemleri için içerik güncellemelerinin gelmeye devam ettiğini tartışmaya devam ediyor.

microsoft-sony-tarafindan-oyun-cekmediklerini-acikladi

Bu yorumlar, Arkane Studio'nun kreatif direktörü Harvey Smith'in Microsoft'un şirketi satın almasından bir yıl önce Redfall'ın PS5 sürümünün geliştirilmekte olduğu iddiasına yanıt olarak geldi. "Microsoft tarafından satın alındık ve değişiklik büyük C ile yapıldı" dedi bu hafta başlarında. "Geldiler ve PS5 yok, Xbox, PC ve Game Pass'e odaklanıyoruz" dediklerini belirtti.

microsoft-sony-tarafindan-oyun-cekmediklerini-acikladi

Sony, Microsoft'un satın alımından önce Bethesda ile zamanlanmış münhasırlık anlaşmaları yapmıştı. Bu nedenle Deathloop ve Ghostwire: Tokyo her zaman PS5'te çıkacaktı. Microsoft'un bakış açısından, Bethesda'yı satın alma anlaşmasının bununla hiçbir ilgisi yoktu. Ayrıca, Starfield'ın bir PS5 sürümünün bir noktada üretim aşamasında olması da son derece muhtemel duruyor.