Microsoft FTC Yenilgisinden Sonra Diğer Yargı Bölgelerinde Hızlı Çözümler Bulmayı Umuyor

Microsoft FTC Yenilgisinden Sonra Diğer Yargı Bölgelerinde Hızlı Çözümler Bulmayı Umuyor
Rekabet ve Piyasa Otoritesi, FTC kaybından sonra tereddüt edebilir veya etmeyebilir.

FTC ihtiyati tedbir teklifini kaybettikten sonra Microsoft artık Activision Blizzard'ı satın alabiliyorken, şirket gözlerini İngiltere'nin düzenleyici kurumuyla anlaşmayı geçirmeye dikiyor. Nisan ayında, Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak için diğer seçenekleri araştıracağını belirterek hızla itirazda bulunduğu satın alma işlemini engelledi. CMA, Rekabet Temyiz Mahkemesi (CAT) tarafından engellenen bir çaba olan Microsoft'un itirazını da ertelemeye çalıştı.

microsoft-ftc-yenilgisinden-sonra-diger-yargi-bolgelerinde-hizli-cozumler-bulmayi-umuyor-1.jpg

Microsoft İngiliz düzenleyici kurumuyla anlaşmak istiyor

Microsoft'un başkanı Brad Smith, federal yargıcın şirket lehine verdiği kararla ilgili olarak Twitter'da şunları söyledi: "Bu hızlı ve kapsamlı karar için San Fransisco'daki Mahkemeye minnettarız ve diğer yargı alanlarının zamanında bir çözüm için çalışmaya devam etmesini umuyoruz. Bu süreç boyunca tutarlı bir şekilde gösterdiğimiz gibi, düzenleyici kaygıları gidermek için yaratıcı ve işbirliği içinde çalışmaya kararlıyız.

microsoft-ftc-yenilgisinden-sonra-diger-yargi-bolgelerinde-hizli-cozumler-bulmayi-umuyor-2.jpg

"ABD'de bugün verilen mahkeme kararından sonra, şimdi odak noktamız İngiltere'ye dönüyor. CMA'nın endişelerine nihai olarak katılmasak da, bu endişeleri ABD tarafından kabul edilebilir bir şekilde ele almak için işlemin nasıl değiştirilebileceğini değerlendiriyoruz." FTC'nin devralımı engelleme konusundaki kaybından sonra, CMA ve Microsoft'un Birleşik Krallık'taki Activision Blizzard anlaşmasını şu anda beklemede olan davalarla müzakere etmeyi kabul ettiği görülüyor.

microsoft-ftc-yenilgisinden-sonra-diger-yargi-bolgelerinde-hizli-cozumler-bulmayi-umuyor-3.jpg

Smith, "Microsoft ve Activision, Birleşik Krallık'taki davanın durdurulmasının kamu yararına olacağı konusunda CMA ile anlaştı ve taraflar, Rekabet Temyiz Mahkemesi'ne (CAT) bu yönde ortak bir başvuruda bulundular" dedi. Mayıs ayında Avrupa Komisyonu, Microsoft'un bulut hizmetleri ve Call of Duty'yi PlayStation'da tutma ve Nintendo sistemlerine getirme konusunda 10 yıllık bir taahhütte bulunmasının ardından Activision Blizzard'ı satın almasını onayladı. Kurum, özellikle PlayStation'ın Avrupa'da en çok satan konsol olması ve Call of Duty'nin bölgede ABD pazarına kıyasla o kadar popüler olmaması nedeniyle, Microsoft'un Avrupa'daki rakip konsollardan oyunları alıkoyma teşvikine sahip olmayacağını tespit etti.