Microsoft, Bethesda'nın Ana Şirketini Satın Aldı

Microsoft, Bethesda'nın Ana Şirketini Satın Aldı
Bunu yapmanın bir yolu bu.

Xbox başkanı Phil Spencer, Microsoft'un Bethesda'nın ana şirketi ZeniMax'i satın almasının ana nedenlerinden birinin potansiyel Starfield PlayStation münhasırlığı olduğunu söyledi. Bu, ABD Federal Ticaret Komisyonu ile Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili olarak Microsoft arasında yürütülen mevcut davadan geliyor. The Verge tarafından bildirildiği üzere Spencer, Sony'nin rakiplerine platformumuzu atlamaları için nasıl sık sık ödeme yaptığından bahsetti ve Microsoft'un rekabette ayakta kalabilmek için Bethesda'ya sahip olması gerektiğine inanmasına neden oldu.

microsoft-bethesdanin-ana-sirketini-satin-aldi-1-001.jpg

Microsoft kanadı Sony'e karşı hamlede bulundu

Spencer duruşmada "ZeniMax'i satın aldığımızda bunun itici güçlerinden biri, Sony'nin Deathloop ve Ghostwire için bir anlaşma yapmış olmasıydı... Bethesda'ya bu oyunları Xbox'ta yayınlamaması için ödeme yapmasıydı," dedi Spencer. "Yani, Starfield'ın potansiyel olarak Xbox'ı atlayacağını duyduğumuzda Starfield hakkındaki tartışma, üçüncü sıradaki bir konsol konumunda olamayız ve içerik sahipliğimizde daha geride kalamayız, bu yüzden mecbur kaldık. iş dünyasında geçerliliğini korumak için güvenli içerik."

microsoft-bethesdanin-ana-sirketini-satin-aldi-2.jpg

Microsoft, ZeniMax Media'yı ve ardından Bethesda Softworks'ü 2020'de toplam 7,5 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Açıkçası bu, Activision Blizzard'ın yaklaşık 70 milyar dolarlık satın alınmasıyla karşılaştırıldığında hiçbir şey değil, ancak bu, Xbox'ın The Elder Scrolls ve Fallout serisi gibi büyük isimlere sahip olduğu anlamına geliyordu.