Metro yazarı Dmitry Glukhovsky yeni oyunun hikayesi üzerinde çalışıyor

Metro yazarı Dmitry Glukhovsky yeni oyunun hikayesi üzerinde çalışıyor
Geçtiğimiz günlerde yayıncı THQ Nordic'ten yeni bir Metro oyununun geliştirilme aşamasında olduğunu öğrendik. Bunun üzerine yazar Dmitry Glukhovsky, Metro Exodus'tan sonra gelecek yeni oyunda seriye dahil olacağını açıkladı.Glukhovsky...

Geçtiğimiz günlerde yayıncı THQ Nordic'ten yeni bir Metro oyununun geliştirilme aşamasında olduğunu öğrendik. Bunun üzerine yazar Dmitry Glukhovsky, Metro Exodus'tan sonra gelecek yeni oyunda seriye dahil olacağını açıkladı.

Glukhovsky yeni oyunun hikayesi üzerinde çalıştığını Instagram hesabı üzerinden doğruladı. Oyun serisi Glukhovsky'nin aynı isimle yayınlanan romanlarına dayanıyor ve Metro 2033 ve Metro Last Light: The Gospel According to Artyom romanlarından uyarlanıyor. Ayrıca Metro serisinin son romanı 2015 yılında yayımlanan Metro 2035. Kim bilir belki de hikaye serinin son kitabına bağlanabilir. Yazar Metro Exodus'un hikayesine dahil olmamıştı ve geri dönüşünü heyecanla bekliyoruz.

Metro oyunları oldukça başarılı ve genel olarak iyi yorumlarla karşılandı. Exodus da açık seviye tasarımları ve sürükleyici hikayesiyle çok övgü topladı. Ayrıca serinin en son oyunu THQ Nordic tarihinin en güçlü lansmanını yaptı. Yani devam oyununu garanti altına almaya yetecek kadar sattı diyebiliriz.

Yeni bir Metro oyununun geliştirilme aşamasında olduğunu bilmemize rağmen, doğrudan Glukhovsky romanlarından birine mi dayanacak, yoksa özgün bir hikayeye mi sahip olacak, henüz bilinmiyor. Ayrıca THQ Nordic ve geliştirici 4A Games'in devam oyununu ne zaman yayınlamayı planladığı da bilinmiyor. Gelecek nesil konsolların önümüzdeki yıl geleceği öngörülüyor ve yeni oyunun PS5 ve Xbox Scarlett için yayınlanma olasılığı yüksek. Proje hakkında pek bir fikrimiz yok ve gelecek güncellemeleri merakla bekliyoruz.

Son olarak, eğer serinin üçüncü oyununu hala oynamadıysanız; PlayStation Store Yaz İndirimi kapsamında indirimli olarak satıldığını belirtelim.