Meta Quest Kullanıcıları Yakında VR'da Roblox'u Keşfedebilir

Meta Quest Kullanıcıları Yakında VR'da Roblox'u Keşfedebilir
Meta, Roblox adlı ünlü oyunu yakın zamanda VR'a getirebilir.

En büyük 3D sürükleyici platformlardan biri olan Roblox, yakında 13 yaş ve üstü tüm kullanıcılar için Meta Quest'te mevcut oluyor. Bu, sanal gerçeklikte deneyimlerinizi oluşturup milyonlarca kişiyle paylaşmanız için size yeni bir fırsat sunuyor ve hatta mevcut deneyimlerinizi başlığa taşıyabiliyorsunuz. Roblox için bir VR deneyimi oluşturmak için, VR'a özgü deneyim ve becerilere sahip bir ekibe ihtiyacınız olmuyor. Bunun yerine, çok az veya hiç ek kodlama çabası olmadan VR'yi desteklemek için mevcut deneyimlerinizi yayınlayabileceksiniz.

meta-quest-kullanicilari-yakinda-vrda-robloxu-kesfedebilir-1.jpg

Roblox 13 yaş üstü kullanıcılar için Meta Quest'e geliyor

Roblox'un platformlar arası uyumluluğu sayesinde, Meta Quest topluluğunun Xbox, iOS, Android ve masaüstünde diğer Roblox kullanıcılarıyla birlikte deneyimler yaşamasına olanak tanıyacak ve kulaklığa 15 milyondan fazla aktif deneyim sunuyor. Siz ve başkaları da Meta Quest cihazlarında büyük, yeni bir içerik kitaplığına erişebileceksiniz.

meta-quest-kullanicilari-yakinda-vrda-robloxu-kesfedebilir-2.png

Önümüzdeki haftalarda, Roblox'un yapımcıları Meta Quest'in App Lab'inde bir açık beta yayınlayacaklar. Bu, size diğer VR kullanıcılarından geri bildirim toplama fırsatı verecek ve Roblox Meta Quest Store'da tam olarak yayınlanmaya hazır olmadan önce size deney yapmak, öğrenmek ve yinelemek için zaman sağlayacaktır. Meta Quest için Roblox açık betaya nasıl erişileceği hakkında daha fazla bilgi, geliştirici belgeleriyle birlikte yakında paylaşılacaktır.

meta-quest-kullanicilari-yakinda-vrda-robloxu-kesfedebilir-3.jpg

Hazırlanmak için, Roblox'un yapımcıları, Roblox Studio'daki İçerik Oluşturucu Panosunun Erişim sayfasına ve Oyun Ayarları paneline yeni bir cihaz türü olarak VR ekliyor. Bu yeni seçenek, önümüzdeki birkaç gün içinde Masaüstü, Mobil, Tablet ve Konsol ile birlikte görünecektir. Bu yeni onay kutusu, deneyimlerinizin Meta Quest 2 ve Meta Quest Pro'da internet bağlantısı olmadan çalışıp çalışmayacağını kontrol etmenizi sağlar. Sonunda, bu ayar resmi olarak desteklenen tüm VR başlıklarını içerecektir.