Mahkumlara genel af için Ankara'dan kulis bilgisi geldi! Yeni tarih mahkum yakınlarını sevinçten uçuracak!

Mahkumlara genel af için Ankara'dan kulis bilgisi geldi! Yeni tarih mahkum yakınlarını sevinçten uçuracak!
Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmeleri dikkatle takip edilmelidir. 29 Ekim tarihine yaklaşırken, resmi açıklamaları beklemek önemlidir.

Yeni tarih mahkum yakınlarını sevinçten uçuracak! Mahkumlara genel af için Ankara'dan kulis bilgisi geldi- Son birkaç aydır mahkumlara af ile ilgili dikkat çeken açıklamalar gelmeye başladı. Söz konusu iddialarda 29 Ekim 2023 tarihinde, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 100'üncü yılında mahkumlara genel bir affın gündemde olduğu iddia edilmişti. Ancak son dakika bilgilerine göre bu konuda yeni bir tarih verildi.

Mahkumlara Genel Af İddiaları

Mahkumlara af ile ilgili gündemdeki iddialar son birkaç aydır toplumun dikkatini çekiyor. Özellikle 29 Ekim 2023 tarihine atıfta bulunan bu iddialar, mahkumlar ve aileleri arasında büyük bir umut yaratmıştı. Peki, af ne zaman gelecek? İşte son dakika gelişmeleri:

29 Ekim'e 40 Gün Kala Beklentiler

29 Ekim tarihine sadece 40 gün kala, mahkumlar ve vatandaşlar düzenlemenin nasıl olacağını merak ediyorlar. Ancak kulislerden gelen son dakika bilgisine göre, 29 Ekim'de mahkumlara af ile ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığı belirtiliyor.

TBMM'ye Düzenleme Gelmesi Gerekiyor

29 Ekim'de mahkumlara af ile ilgili bir düzenleme yapılması için TBMM'ye kanun teklifi sunulması gerekmektedir. Ancak meclisin açılmasına az bir süre kaldı ve bu konuda hükümetten herhangi bir açıklama yapılmadı. Düzenleme açıklaması da gelmediği için 29 Ekim'de bir düzenlemenin beklenmediği ortaya çıkıyor.

Yeni Tarih: Şubat-Mart Civarı

Kulislerden gelen son dakika bilgilerine göre, mahkumlara af ile ilgili açıklama yerel seçimlerden hemen önce, Şubat-Mart civarında yapılacak. Bu açıklamadan sonra düzenleme, seçimlerden sonra meclise getirilmesi planlanıyor. Bu gelişme, af konusunda bekleyenler için yeni bir umut olabilir.