Kurbana Bayramına 2 gün kala en ucuz kurbanlık fiyatı ortaya çıktı! 25 kg, 55 kg ve 80 kg bir çok kiloda büyükbaş ve küçükbaş...

Kurbana Bayramına 2 gün kala en ucuz kurbanlık fiyatı ortaya çıktı! 25 kg, 55 kg ve 80 kg bir çok kiloda büyükbaş ve küçükbaş...
Türk Lirası'nın değer kaybıyla birlikte ekonomide yaşanan sıkıntılar, dar gelirli ve orta gelirli milyonlarca vatandaşı kurban bayramında uygun fiyatlı kurbanlık arayışına yönlendirdi.

25 kg, 55 kg ve 80 kg bir çok kiloda büyükbaş ve küçükbaş... Kurbana Bayramına 2 gün kala en ucuz kurbanlık fiyatı ortaya çıktı- Türk Lirası'nın değer kaybıyla birlikte ekonomide yaşanan sıkıntılar, dar gelirli ve orta gelirli milyonlarca vatandaşı kurban bayramında uygun fiyatlı kurbanlık arayışına yönlendirdi.

Kurban bayramına sadece 4 gün kala, en uygun fiyatlı kurbanlık seçenekleri ortaya çıktı. 20 kg, 50 kg ve 75 kg gibi farklı kilolarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için fiyatlar belirlendi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş ve 64 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu belirtti. Yardımcı, et fiyatlarına dikkat çekerek, fiyatların normal seviyelerde olduğunu ifade etti. Küçükbaş ve büyübaş kurbanlık hayvanların canlı kilo fiyatının 140-160 TL arasında olduğunu bildirdi.

kurbana-bayramina-2-gun-kala-en-ucuz-kurbanlik-fiyati-ortaya-cikti-25-kg-55-kg-ve-80-kg-bir-cok-kiloda-buyukbas-ve-kucukbas.jpg

Yardımcı, hayvan fiyatlarıyla ilgili tahminlerini şu aralıklarda açıkladı: Büyükbaş kurbanlık fiyatı: 50.000 TL - 100.000 TL

Küçükbaş kurbanlık fiyatı: 5.000 TL - 10.000 TL

2023 yılı kurbanlık fiyatları henüz açıklanmadı. 2023 yılında ortalama bir ton dana fiyatının 50.000 TL ile 100.000 TL arasında olması bekleniyor. Ancak, bu fiyatlar bölgeye ve hayvanın özelliklerine göre değişebilir. Yatırım yapmak isteyenlerin bu fiyatları yakından takip etmeleri ve doğru bir değerlendirme yapmaları önem taşıyor.

Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarıyla ilgili güncel bilgiler için, 2023 yılı kurbanlık fiyatları açıklanana kadar beklenmelidir. Bu süreçte, dana, koç, koyun gibi kurbanlık hayvanların fiyatlarını belirlemek için güncel bilgilere başvurmak önemlidir.

Hangi hayvanların kurban olarak kesilebileceği konusunda, koyun, keçi, sığır, manda ve deve gibi hayvanların kabul edildiği bilinmelidir. Tavuk, kaz, ördek, deve kuşu ve ceylan gibi hayvanların kurban olarak kesilmesi geçerli değildir. Kurbanın geçerliliği açısından, bu hayvanların cinsiyetlerinin erkek veya dişi olması arasında fark bulunmamaktadır. Ancak koyunun erkeğinin kesilmesinin diğerlerinden daha faziletli görüldüğü bilinmektedir.