Koei Tecmo, Nobunaga's Ambition: Awakening Adlı Oyununu Duyurdu

Koei Tecmo, Nobunaga's Ambition: Awakening Adlı Oyununu Duyurdu
Koei Tecmo, Nobunaga's Ambition: Awakening adlı oyununu duyurdu. Yapım, seriye bağlı olarak yine strateji türünü benimsiyor.

Koei Tecmo, niş strateji serisinin son oyunu

Nobunaga's Ambition: Awakening

oyununu duyurdu. Duyuru, üç dakikalık bir oyun fragmanı ve 20 Temmuz 2023 tarihli çıkış tarihi duyurusuyla geldi. Bu aynı zamanda, 2017'deki Nobunaga's Ambition: Taishi'den bu yana serideki ilk giriş oluyor. Bu noktada oyun, yalnızca Japonya için gelişmiş bir sürüm almıştı.

koei-techmo-nobunagas-ambition-awakening-adli-oyununu-duyurdu

Nobunaga's Ambition: Awakening, 40. Yıldönümüne özel geliyor

Franchise ilk olarak 1983 yılında PC sistemlerinde başladı. Orijinal oyun daha sonra bir Famicon bağlantı noktası ve ardından bir NES sürümü aldı. Bu nedenle, Nobunaga's Ambition: Awakening, franchise geleneğine uygun olarak Japonya'nın 16. Yüzyıl Savaşan Devletler Dönemi'nde geçiyor. Oyuncuların efsanevi tarihi figür Oda Nobunaga'nın yerine geçtiği bir strateji oyunudur. Fragman, birtakım mikro yönetim sistemini tanıtıyor. Bunun yanı sıra, türün hayranları için oldukça derin bir oyun gibi görünüyor. Buna ek olarak, görünüşte genişleyen savaş sistemine bakış sunuyor.

koei-techmo-nobunagas-ambition-awakening-adli-oyununu-duyurdu

Nobunaga's Ambition, her konsol neslini kapsadığından beri sürekli olarak yeni oyunlar aldı. Buna rağmen, en popüler oyun Nintendo ve The Pokemon Company'nin yayıncılık görevlerini üstlenmesine rağmen Pokemon Conquest oldu. Bu noktada oyunun gelişimi, Koei Tecmo tarafından gerçekleşmişti. Yapım, 2012 yılında spin-off crossover oyunu olarak piyasaya çıkmıştı.

koei-techmo-nobunagas-ambition-awakening-adli-oyununu-duyurdu

Daha geçen hafta, Koei Tecmo RPG Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & teh Secret Key'i piyasaya sürdü. Oyun genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Stüdyo, Nobunaga's Ambition: Awakening'in dışında gelecek ve 2024 yılı için planlanan PlayStation 5 konsoluna özel Rise of the Ronin'i duyurdu. Nobunaga's Ambition: Awakening; PlayStation 4, Steam ve Nintendo Switch için piyasaya çıkıyor. Buna ek olarak, PlayStation 5 yükseltmesi ya da Xbox sürümü hakkında henüz bir bilgi yer almıyor.

Sizler Nobunaga's Ambition: Awakening'in hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu noktada haber hakkındaki fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!