Keanu Reeves'in katılımı Cyberpunk filmini ihtimalden öteye taşıdı

Keanu Reeves'in katılımı Cyberpunk filmini ihtimalden öteye taşıdı
Cyberpunk'ın yaratıcısı Mike Pondsmith, Video Games Chronicle ile yapılan röportaj sırasında Cyberpunk filmi olasılığını paylaştı. Pondsmith, 1988'de yaptığı masa oyunu ile Cyberpunk serisini ortaya çıkaran isim. Aynı zamanda...

Cyberpunk'ın yaratıcısı Mike Pondsmith, Video Games Chronicle ile yapılan röportaj sırasında Cyberpunk filmi olasılığını paylaştı. Pondsmith, 1988'de yaptığı masa oyunu ile Cyberpunk serisini ortaya çıkaran isim. Aynı zamanda heyecanla beklenen Cyberpunk 2077 için geliştirici CD Projekt RED'e danışmanlık yapıyor.

Pondsmith, Keanu Reeves'in Cyberpunk 2077'de Johnny Silverhand olarak rol almasına dikkat çekti ve aktörün katılmasıyla film için ihtimallerin çok daha yüksek olabileceğini belirtti. Film hakları hakkında sorulan soruya çok fazla açıklama getirmese de söyledikleri dikkat çekiciydi:

"[Film hakları] ile ilgili hiçbir şey söyleyemem. Ancak Keanu Reeves dahil olduğunda çok daha büyük bir olasılık haline geldi."

Daha önce geliştirici CD Projekt RED'e, Cyberpunk 2077'ye daha fazla Hollywood oyuncusu dahil edebilme ihtimali de sorulmuştu, ancak beklenildiği gibi şirket "Yorum Yok" yanıtını vermişti.

Cyberpunk filmi fikrini tartışırken Pondsmith'in söyleyecek birkaç şeyi daha vardı:

"En sevdiğim film Blade Runner, ama doğası gereği bir serebral film ve 2049'un daha da serebral olduğunu biliyorum. Bir serebral film mutlaka başkalarının o alana girmesine ve onu anlamasına izin vermeyecek, ama aynı zamanda tamamen aksiyondan ibaret olmasını da istemezsiniz.

Cyberpunk ile etkili bir nokta yakaladık. Sizi düşündürüyoruz, ancak sizi açmaza sürüklemeyeceğiz ve eğitim vermeyeceğiz.

Günün sonunda 2077'de V olarak yer aldığınız bir an olacak ve aşağı bakacak ve her iki elinizin de aslında sibernetik araç fabrikaları olduğunun farkına varacaksınız. Bir oyuncu olarak bir noktada düşüneceksiniz. Bu nasıl bir şey? Rahatsız edici bir an olmalı.

Yıllar boyunca etkili olmanız için ortama uyum sağlamanız gerektiğini anladım. Bir tane araç kullanmıyorsun, başka bir tane daha kullanıyorsun. Masaüstü ile yaptığım şey, video oyununda yapacağımdan çok farklı.

Şimdi ikisi arasında gidip gelmek zorundayım masaüstünde yapması kolay olan ve video oyunlarında asla denemeyeceğim şeyler olduğunu görebiliyorum. Ancak video oyunlarında benim masaüstünde yapacağımdan çok daha yüksek etkiye sahip şeyler var.

Eğer film yaparsak bu değişecek. Görmeyi umduğum şey farklı olacak."

Keanu Reeves'in Cyberpunk 2077'ye dahil edilmesi oldukça olumlu karşılandı ve ünlü aktörün uzun metrajlı bir filmde yer alması yine aynı şekilde büyük yankı uyandırabilir. Şimdilik neler olacağını zaman gösterecek.

Cyberpunk 2077, 16 Nisan 2020'de PlayStation 4, Xbox One ve PC'ye gelecek.