Keanu Reeves oyunların Holywood'u etkilediğini düşünüyor

Keanu Reeves oyunların Holywood'u etkilediğini düşünüyor
Keanu Reeves'in E3 2019'daki sahnesi hiç kuşkusuz bu yılki etkinliğin en çarpıcı yanıydı. Ünlü oyuncu CD Projekt RED'in yeni oyunu Cyberpunk 2077'de Johnny Silverhand rolünü üstlenmeyi kabul ederek hayranlarını, hatta geliştirici...

Keanu Reeves'in E3 2019'daki sahnesi hiç kuşkusuz bu yılki etkinliğin en çarpıcı yanıydı. Ünlü oyuncu CD Projekt RED'in yeni oyunu Cyberpunk 2077'de Johnny Silverhand rolünü üstlenmeyi kabul ederek hayranlarını, hatta geliştirici ekibi şaşırtmıştı.

Reeves, BBC ile yaptığı bir röportajda çevresindeki insanların oyun projesine olumlu tepkiler verdiğini ve video oyunlarının günümüzde Hollywood'u etkilediğini düşündüğünü açıkladı.

Ünlülerin video oyunlarında yer almasının, oyunları bir eğlence aracı olarak meşrulaştırmaya yardım edip etmediğini sorulduğunda aktör şöyle cevap verdi:

"Meşrulaştırılmaya ihtiyaçları olduğunu sanmıyorum. Aksine farklı bir yöne gittiğini söyleyebilirim. Oyunların Hollywood üzerindeki etkisi daha fazla."

Ayrıca Keanu Reeves oyun ve film teknolojilerinin artık aynı çizgide ilerlediğini düşünüyor:

"Görüntü yakalama ve performans teknolojisiyle, Hollywood'da artık sanatçıları yaşlandırma ya da gençleştirmeye dair pek çok çalışma görüyoruz. Performans, zamanın esnekliği, nasıl göründüğünüz ve kim olduğunuz daha da karmaşıklaşıyor."

Gerçekten de oyunların gelişimi, hareket ve performans yakalamanın gelişimine katkıda bulundu. Çoğu AAA oyun bu teknolojiyi karakterlerine animasyonlar oluşturmak için kullanıyor ve aktörlerin rol arkadaşlarıyla ara sahnelerde yer almalarını sağlıyor.

Ayrıca CD Projekt RED'in görev tasarımcısı Paweł Sasko, Gamespot'a verdiği röportajda; stüdyonun Johnny Silverhand rolü için Keanu Reeves'i seçtiğini çünkü ünlü oyuncunun "bir şeyler için savaşan güçlü karakterleri" canlandırmasıyla öne çıktığını belirtti:

"Diyelim ki John Wick, değil mi? Orada hayatta kalmak için savaşıyor. Ondan önce özgür olmak için, özgürlük için savaştığı Matrix var. Daha da öncesinde Johnny Mnemonic. Tüm bu karakterler her zaman bir şey için savaşan güçlü karakterler. Yani Johnny Silverhand çok benzer çünkü o da Samuray grubunun üyesi olan bir savaşçı. Samuray bir rock grubu ve Johnny gelip elinde silahla şarkı söyleyebilen karizmatik bir adam."

Cyberpunk 2077, 16 Nisan 2020'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için yayınlanacak. Keanu Reeves'in performansını merakla bekliyoruz.