Jack Tretton: Sony daha çok rekabetle karşı karşıya kalacak

Jack Tretton: Sony daha çok rekabetle karşı karşıya kalacak
Sony'nin gelecek nesil konsolunun adı bile açıklanmadı, ancak şimdiye kadar ortaya çıkan detaylar oyuncuları umutlandırıyor. PlayStation 5'i şu an birçok yönüyle perdenin arkasında olsa da, Sony'nin üst üste iki nesil boyunca...

Sony'nin gelecek nesil konsolunun adı bile açıklanmadı, ancak şimdiye kadar ortaya çıkan detaylar oyuncuları umutlandırıyor. PlayStation 5'i şu an birçok yönüyle perdenin arkasında olsa da, Sony'nin üst üste iki nesil boyunca zafer kazanabileceğine inanan oldukça önemli bir kişi var: Eski Sony Computer Entertainment America CEO'su (şu anda Sony Interactive Entertainment) Jack Tretton. Ancak, Tretton konsol devinin her zamankinden daha fazla rekabetle karşı karşıya olduğuna inanıyor.


Jack Tretton, VentureBeat ile yaptığı röportajda; Sony'nin gelecek nesil cihazında başarılı olmak için "çok iyi pozisyon aldığını" söyleyerek: "Önceki neslin lideri her zaman yeni nesil için iyi bir konumda" dedi. Bununla birlikte, geçmiş nesillerde gördüğümüz gibi, genel olarak bir sonrakinin lideri olmanın garantisi yok. Yine de PlayStation 4 neredeyse 100 milyon rakamına ulaşmak üzere ve bu etkileyici bir avantaj.

İyimser bakış açısına rağmen, Tretton oyun sektörünün her zamankinden daha kalabalık olduğunu ve "Sony'nin son zamanlarda olduğundan daha çok rekabetle karşı karşıya kalacağını" belirtti. Yeni konsollar resmi olarak açıklanmamasına rağmen, Microsoft'un E3 2019'a yeni nesil cihazlarıyla gelmesi bekleniyor. Google gibi teknoloji devleri bile artık oyun endüstrisine gözünü dikti. Google'ın Stadia platformunun akış tabanlı olacağını ve arkasında destek verecek büyük isimler olduğunu biliyoruz.

Nintendo Switch, Japonya'da PS4'ü geçmeyi başardı ve 2 yıl geriden gelmesine rağmen büyük başarı elde etti. Bununla birlikte, Nintendo'nun hibrit platformu hala dünya genelinde PS4'ün gerisinde.

Büyük rekabete rağmen, Sony gelecek nesille başarıya hazırlanıyor. PlayStation 5'in özellikleri ve PS4'e geriye dönük uyumluluk gösterecek olması şimdiden kullanıcıları heyecanlandırıyor. Umuyoruz ki, fiyatı da tatmin edici bir seviyede olur.