IO Interactive ve Warner Bros. yeni oyun projesi için birleşiyor

IO Interactive ve Warner Bros. yeni oyun projesi için birleşiyor
IO Interactive ve Warner Bros. Interactive Entertainment, Hitman 2'nin yayınlanması ve dağıtımı için yaptıkları başarılı ortaklığın ardından bir kez daha güçlerini birleştiriyor. İki şirketin yeni projesi hakkında "yeni...

IO Interactive ve Warner Bros. Interactive Entertainment, Hitman 2'nin yayınlanması ve dağıtımı için yaptıkları başarılı ortaklığın ardından bir kez daha güçlerini birleştiriyor. İki şirketin yeni projesi hakkında "yeni bir konsol ve PC oyun deneyimi" olması dışında hiçbir şey bilinmiyor.

Buna ek olarak IO Interactive'in iki geliştirme stüdyosu şu anda yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. İskandinav bölgesinde yer alan iki stüdyolardan biri Danimarka'daki IOI Kopenhag ve diğeri son zamanlarda İsveç'te kurulan IOI Malmö. Her iki stüdyo da IO Interactive'in yeni projesinin geliştirilmesinde önemli rol oynayacak. Şirketin web sitesine göre ekip şu anda tüm departmanlarından 18 iş ilanı verdi.

IO Interactive ve Warner Bros. yayıncılık ve dağıtım anlaşmasından memnun görünüyor. IO CEO'su Hakan Abrak, Warner Bros. ekibinin yaratıcı vizyonuna saygı duyduğunu dile getirmişti. Yeni imzalanan anlaşmaya ilişkin bir açıklamada IO ekibinin "yeni bir evren yarattığı" da belirtildi. Abrak’ın ifadesindeki bölüme bakılırsa stüdyonun şimdilik Hitman serisine bir süre geri dönmeyeceği düşünülüyor.

Bir sonraki proje popüler Hitman serisinden ayrı olsa da, Warner Bros. ve IO Interactive kısa zamanda üç Hitman projesine imza attılar. Bu çalışmalar 2018'de yayınlanan Hitman 2, Hitman: Definitive Edition ve Hitman HD Enhanced Collection'ı içeriyor.