İmar affı çıktı mı, kimleri kapsayacak? İmar affı son dakika haberi

İmar affı çıktı mı, kimleri kapsayacak? İmar affı son dakika haberi
Değerli bir akademisyen ülkemizle ilgili olarak asıl sorunumuz cehalet değil dürüst olmamamız demişti.

İşte imar affı dediğimiz aslında oldukça masum bir uygulamaymış gibi görünen ama binlerce insanın evlerinin onlara mezar olmasına sebep olan uygulamayı bu cümleyle özetleyebiliriz. Eksiklerinden dolayı kat mülkiyeti alamamış, hatalarına bakılmaksızın sorunsuzdur onayı verilmiş evleri ve dükkanları imar affı tek kalemde aklamaktadır. Şehir planlamada asla kendine yer bulmaması gereken bu uygulamanın yeniden gündeme geleceği konuşulmaktadır. Umarız böyle bir uygulamanın ne kadar yanlış olduğu görülür ve asla çıkmaz. Çünkü her af aslında potansiyel suçlunun kendini temize çıkarmasını sağlamaktadır.

Şaka Gibi Ama Gerçek Olabilir

Deprem kuşağında olan ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi doğru ve hukuki şekilde yapılan bir denetimdir. Ama imar affı gibi uygulamalar bu denetimin aksamasına sebep olmaktadır. Birçok kişi bilinçli ya da bilinçsiz şekilde aslında şartlara uygun olmayan evlerini ya da dükkanlarını onaylatıp hizmet almaya başlamaktadır. Halbuki bu uygulama oldukça yanlıştır. Çünkü bu uygulama ile aslında yıkılması gereken binalar oturuma açılmaktadır. Kolon kesme, kirişlere zarar verecek restorasyonlar gibi uygulamalar onay almaktadır. Esasında bu tarz uygulamaları yapan kişilerin ceza alması gerekirken çıkan aflar ile bu uygulamaları yapan kişiler bir nevi ödüllendirilmektedir. Kendinin ve sevdiklerinin canını düşünen kimseler bilinçlenmeli ve imar affı gibi uygulamalara karşı çıkmalıdır. Unutulmamalıdır ki her ceza suçlunun ıslah edilmesi ve aynı yanlış tekrarlanmaması içindir. Her af ise yanlış yapan kişinin ödüllendirilmesi demektir.

İmar Affı Felaketi

Normalde her evin ve dükkânın kısacası toplumun kullandığı her mekânın belirli bir imar mevzuatına göre inşa edilmesi lazımdır. İmar affı dediğimiz uygulama ilk olarak 1984 yılında yapılmıştır. Bu sayede mevzuata göre yapılmamış olan mekanların sahipleri hiçbir ceza almadan bunları satabilmiş ve kar edebilmiştir. Daha sonra ise burada yaşayan insanlar yıkılan binaların altında can vermiş ve birçok kişi sevdiklerini kaybetmiştir. Fakat bu uygulamanın her ne kadar yanlış olduğu görülse de birçok hükümet ardı ardına bu uygulamayı yapmaya devam etmiştir. Bizler bu tarz uygulamalarla daha kaç tabutun yer altına gideceğini sorgularken müteahhitler ise haksızca ve utanmadan bu uygulamalarla zenginliklerinin üzerine zenginlik koymaktadır.