İlk kez araba alacaklara ÖTV ödemeden alma müjdesi geldi! O tarihte milyonlar peynir ekmek gibi alacak!

İlk kez araba alacaklara ÖTV ödemeden alma müjdesi geldi! O tarihte milyonlar peynir ekmek gibi alacak!
Geçtiğimiz günlerce yapılan 6 ay 6.000 kilometre düzenlemesinin ardından, devletin bu konuda da düzenlemeler yapabileceği beklentisi oldukça yükseldi.

O tarihte milyonlar peynir ekmek gibi alacak! İlk kez araba alacaklara ÖTV ödemeden alma müjdesi geldi- Geçtiğimiz günlerce yapılan 6 ay 6.000 kilometre düzenlemesinin ardından, devletin bu konuda da düzenlemeler yapabileceği beklentisi oldukça yükseldi. Birçok kişi, ilk araç alımları için devletten gelecek müjdeli haberleri bekliyor. Bu kampanyada en çok ilgi gören nokta ise aracın alındıktan 6 ay sonra ödemenin yapılacak olması olarak gösteriliyor.

Yükselen araç fiyatlarıyla birlikte manipülatif haberlerin de arttığı bir dönemdeyiz. İnsanlar araç almak istiyor, ancak yüksek fiyatlar nedeniyle seçim yapmakta zorlanıyorlar. Geçtiğimiz aylarda, ilk defa araç sahibi olacaklar için bir düzenleme yapılacağına dair haberler ortaya çıkmıştı.

Bu haberlere göre, ilk kez araç alan bir kişi, aldığı aracı 5 yıl boyunca satmayacağına söz verirse ÖTV'den muaf şekilde araç sahibi olabilecekti. Ancak maalesef bu tür bir düzenlemenin üzerinde çalışıldığına dair herhangi bir haber çıkmadı. İlk kez araç alacak gençleri umutlandıran bu asılsız haberler, hayal kırıklığı yaşanmasına sebep olsa da birçok kişi hala müjde beklemeye devam ediyor.

ÖTV konusunda sıfır otomobil alımlarında gelişmeler hakkında otomotiv sektöründen önemli isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, bu konuda olumsuz bir gelişme olmadığını ve tamamen uydurma haberler olduğunu belirtirken, şu açıklamayı yaptı: "Keşke olsa ama mümkün değil çünkü ciddi şekilde suistimale açık. Her evde ilk aracını alacak birisi mutlaka vardır :) Satılan araçların yaklaşık %70'i bu kanaldan satılır, devlet de ciddi vergi kaybı yaşar. Bu bütçe açıklarıyla sizce mümkün mü?"

Analist Serkan Çelik ise, ne zaman geleceğiyle ilgili haberlere yanıt vererek bu ay içinde net bir açıklama yapılmasını beklediğini ifade etti.

Ancak şu an için resmi bir açıklama olmadığından, bu konuda belirsizlik devam etmektedir. Uydurma haberlere karşı dikkatli olunmalı ve gerçek bilgilerin resmi kaynaklardan takip edilmesi önemlidir.