IDGA oyun şirketlerini eşya kutuları konusunda uyardı!

IDGA oyun şirketlerini eşya kutuları konusunda uyardı!
Uluslararası Oyun Geliştiricileri Derneği (IDGA) global bir harekete geçme çağrısı yayınladı ve video oyun şirketlerini eşya kutularını düzenlemeye çağırdı: "ya da dünyanın dört bir yanında devletler bunu bizim için üstlenecekler".IDGA...

Uluslararası Oyun Geliştiricileri Derneği (IDGA) global bir harekete geçme çağrısı yayınladı ve video oyun şirketlerini eşya kutularını düzenlemeye çağırdı: "ya da dünyanın dört bir yanında devletler bunu bizim için üstlenecekler".

IDGA yönetici üyesi Jen MacLean yayınladığı yazıda, ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun çocuklar ve kumarla ilgili kaygılardan ötürü eşya kutuları üzerinde çalışacağını açıklamasının ardından bazı kaygılarını ele aldı. Belçika, Hollanda ve diğer bazı ülkelerin getirdiği kısıtlamaların ardından FTC’nin soruşturma hamlesi kaygıyla karşılandı.

MacLean, hükümetlerin bu hareketinin sektörün konuyu çok geç olmadan ele alması için "açık bir uyandırma çağrısı" olarak algılanması gerektiğini söyledi:

"Eşya kutularının nasıl kullanılacağını kendi başına düzenlemek için bir endüstri ve küresel oyun geliştirici topluluğu olarak; önemli bir adım atmamakla, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin bizim için bu eylemi gerçekleştirecekleri ve muhtemelen oyunlarda rastgele ödül öğeleri için önemli ölçüde kısıtlayıcı yasalar yapabilecekleri çok büyük bir riskle karşılaşıyoruz.

Bu konuda oyun geliştiricilerine ve interaktif eğlence şirketlerine en güçlü tavsiyem: Eşya kutularının nasıl kullanıldığını ele almak, global oyun geliştirme endüstrisi için hem doğru, hem de akıllıca bir hamle olur."

IDGA çözüm önerileri üzerine yoğunlaşıyor

Ayrıca IDGA, acilen atılması gereken birkaç adım da önerdi: Çocuklara eşya kutularını pazarlamamaya yönelik endüstri taahhüdü, eşya kutularındaki ödüllerin oranlarını açıklamak (Çin'deki bir zorunluluk) ve ebeveynleri çocuklarının oyunlarla olan ilişkilerini izleme konusunda eğitmek için kampanya başlatmak.

IDGA'nın kararının nasıl bir etki oluşuracağı merak konusu. Umuyoruz ki oyuncular için makul kararlar alınmasına ön ayak olur.