Hollow Knight: Silksong ve Dead Island 2 Benzer Geliştirme Süreçleri

Hollow Knight: Silksong ve Dead Island 2 Benzer Geliştirme Süreçleri
Geliştirme belirsizliğine giren ve gerçekten piyasaya çıkmayı başaran çok az oyun yer alıyor. Dead Island 2 o şanslı azınlıktan birisi haline geldi. 2014 yılında teknik olarak duyurulan yapım, neredeyse on yıldır çeşitli...

Geliştirme belirsizliğine giren ve gerçekten piyasaya çıkmayı başaran çok az oyun yer alıyor. Dead Island 2 o şanslı azınlıktan birisi haline geldi. 2014 yılında teknik olarak duyurulan yapım, neredeyse on yıldır çeşitli gelişim aşamalarındaydı ve şimdi gerçekten de çıktı. Kitlelerin oynamasına izin veriyor ve çoğu insan oyunun iyi durumda olduğunu düşünüyor. Pek çok hayran için Dead Island 2 tam olarak beklemeye değmedi. Yine de, Hollow Knight: Silksong söz konusu olduğunda durum değişecek gibi duruyor.

hollow-knight-silksong-ve-dead-island-2-benzer-gelistirme-surecleri

Uzun süren geliştirme sürecinin ardından Hollow Knight: Silksong geliyor

Geliştirmeye yalnızca bir DLC genişletmesi olarak başlayan Hollow Knight: Silksong, geliştirme sırasında kapsamını hızla genişletti. Şimdi 2017'nin başarılı Indie oyunu Hollow Knight'ın tam teşekküllü bir devamı olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Hollow Knight: Silksong ve Dead Island 2, geliştirme yolculukları açısından tam olarak aynı seviyede olmasa da, Silksong'un yalnızca 2019'da duyurulması ile, hala uzun zamandır beklenen bir oyun haline geldi.

hollow-knight-silksong-ve-dead-island-2-benzer-gelistirme-surecleri

Proje üzerindeki geliştirme belirsizliğine rağmen Dead Island 2 çıkış yaptı

Dead Island 2, oyun tarihindeki en rezil geliştirme yolculuklarından birine sahiptir. 2014 yılında duyurulan Dead Island 2, orijinal geliştirici Techland'ın gemiyi bırakıp Warner Bros için ilk Dying Light oyunu üzerinde çalışmaya başlamasının ardından Yager tarafından geliştiriliyordu. Sadece bir yıl sonra Yager, Dead Island 2'nin geliştirilmesinden çıkarıldı ve Sumo Digital sonunda 2016'da oyunun yeni geliştiricisi olarak ilan edildi. Son olarak, 2019'da Dead Island 2'deki geliştirme bir kez daha el değiştirdi. Bu sefer oyunun tamamlanmasını sağlayan Dambuster Studios'a geçti.

hollow-knight-silksong-ve-dead-island-2-benzer-gelistirme-surecleri

Zombi öldürme oyunu, geçen yıl Gamescom'un vitrininde nihayet tekrar başını kaldırdığında, hayran tepkisi oldukça karışıktı. O noktada, Dead Island 2'nin ilk duyurulmasından bu yana sekiz yıl geçmişti ve çoğu oyunun hala geliştirilme aşamasında olduğunu bile tamamen unutmuştu. Dead Island 2, başarısızlığa mahkum bir proje gibi görünüyordu. Birkaç stüdyonun neredeyse on yıl boyunca bir araya getirilmiş çalışmalarının bir sonucuydu.

Üstüne üstlük, Dead Island 2'nin 2022'deki yeniden tanıtım fragmanı kendi başına o kadar da heyecan verici değildi. Üç dakika uzunluğunda olmasına rağmen, Dead Island 2'nin yeniden yayınlanan fragmanı, oyunun gerçekte nasıl görüneceğine dair çok az şey gösteriyor. Oyunun L.A. ayarı bir kez daha onaylandı ve serinin zombi öldürme kökleri bozulmamış gibi gözükse de, Dead Island 2'nin duyuru fragmanı aslında herhangi bir oynanış göstermedi ve şüpheci oyuncuları bunun nihayet layık bir proje olduğuna ikna etmek için çok az şey yaptı.

Hollow Knight: Silksong ve Dead Island 2'nin benzer geliştirme serüveni

Hollow Knight: Silksong bu konu bakımından Dead Island 2'ye göre çok daha iyi konumda yer alıyor. Oyun birkaç yıldır geliştirme aşamasında olsa da, Team Cherry'nin inanılmaz şekilde küçük bir Indie stüdyosu olması nedeniyle bu anlaşılır bir durum olarak kabul görüyor. Hayranlar ayrıca Silksong'un olabildiğince yüksek kalitede olmasını istiyor ve iyi durumda çıktığı sürece beklemeye istekli görünüyorlar. Sizler Hollow Knight: Silksong ve Dead Island 2'nin hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin!

İlgili Haberler