Hollanda bazı eşya kutularının kumar olduğuna karar verdi!

Hollanda bazı eşya kutularının kumar olduğuna karar verdi!
Hollanda Oyun Otoriteleri (veya Kansspelautoriteit) bazı eşya kutularının kumar olarak kabul edilebileceğine ve video oyun talimatı gereğince yayıncıların Hollanda yasalarına uymak için değişiklikler yapmaları gerektiğine karar...

Hollanda Oyun Otoriteleri (veya Kansspelautoriteit) bazı eşya kutularının kumar olarak kabul edilebileceğine ve video oyun talimatı gereğince yayıncıların Hollanda yasalarına uymak için değişiklikler yapmaları gerektiğine karar verdi.

Otorite 10 oyunda eşya kutusu kullanımını inceledi (Steam’deki popüler oyunlar) ve bunlardan dördü Hollanda Bahis ve Kumar Yasası’na aykırı çıktı. İsimleri verilmese de NOS, söz konusu dört oyunun FIFA 18, Dota 2, PlayerUnknown's Battlegrounds ve Rocket League olduğunu bildirdi.

Bu oyunlarda diğerlerinin yanında en önemli fark, sağladıkları eşya kutularının gerçek para değerine sahip olmaları. Yeniden satış potansiyeli (örneğin; FIFA’dan gerçek parayla oyuncu ya da takım satışı), ilk satın alma işleminin ötesinde başka bir yöntem geliştiriyor.

Şans faktörüne göre satışa sunulan bu tür ürünler, yasalara göre sınırlandırılmış. Bu oyunlar Hollanda’da çalışmaya devam etmek istiyorlarsa kumar lisansı başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Tasarımları ve işleyişleri kumar makinelerini andırıyor

Ayrıca tüm eşya kutuları potansiyel olarak bağımlılık yaratan ve "tasarımları açısından slot makineleri ve ruletlere benzeyen" öğeler olarak nitelendiriliyor. Bu nedenle, eşya kutuları kullanan oyunların, eşya kutusunu açarken heyecan artışı sağlamak için gösterişli efektler gibi “bağımlılığa duyarlı” unsurları ya da hızla art arda birkaç eşya kutusunu açma yeteneğini kaldırmaları talep ediliyor.

Önceliğin "küçük yaştaki savunmasız grupların korunması" olduğunu belirten Hollanda Oyun Otoritesi, söz konusu şirketler için uyulması gereken para cezaları veya yasaklar için 20 Haziran 2018 tarihini son gün belirledi.