Hitman geliştiricisi IO Interactive İsveç'te yeni stüdyo açıyor

Hitman geliştiricisi IO Interactive İsveç'te yeni stüdyo açıyor
Hitman serisiyle bilinen Kopenhag merkezli geliştirici IO Interactive, İsveç'in Malmö şehrinde ikinci bir geliştirme stüdyosu açtığını duyurdu. CEO Hakan Abrak'a göre yeni stüdyo IO Interactive'in mevcut ekibi ile birlikte çalışacak...

Hitman serisiyle bilinen Kopenhag merkezli geliştirici IO Interactive, İsveç'in Malmö şehrinde ikinci bir geliştirme stüdyosu açtığını duyurdu. CEO Hakan Abrak'a göre yeni stüdyo IO Interactive'in mevcut ekibi ile birlikte çalışacak ve şirketin Hitman serisiyle, topluluğa ve tüm hayranlara ek içerikler sağlama vaadini güçlendirecek.

Hakan Abrak'a göre ikinci bir geliştirme stüdyosunun kurulması ayrıca; IO'nun "yepyeni ve heyecan verici çalışmalar, yeni evrenler, yeni seriler oluşturmak için" güçlenmesini sağlayacak. Sonuçta IO uzun zamandır Hitman serisinden başka bir oyun üzerinde çalışmadı. Geliştiricinin Hitman dışındaki en yeni oyunu 2010 yılında yayınlanan Kane & Lynch 2: Dog Days'ti. Öncesinde 2009'da aksiyon-macera oyunu Mini Ninjas gelmişti.

IO'nun Malmö'deki ikinci ofisini kurma kararı, günümüzde oyun endüstrisi çok güçlü ve rekabetçi olduğu için doğal bir seçim. Abrak: "İskandinavya'da oyun geliştirmenin, merkez üssü olmak için tüm fırsatlara sahip olduğuna inanıyorum." dedi. Nitekim, Malmö zaten Little Nightmares'in yaratıcısı Tarsier Studios ve Tom Clancy's The Division'un ve yaklaşan yeni oyunundan sorumlu Massive Entertainment dahil olmak üzere bir çok önemli geliştiriciye ev sahipliği yapıyor.

IO Interactive 2017'de Square Enix'ten ayrılmasının ardından bağımsız olarak genişlemeye başlıyor gibi görünüyor. Geliştiricinin son oyunu Hitman 2 Kasım ayında yayınlandı. Daha fazlası için Hitman 2 incelememize göz atabilirsiniz.