Hideo Kojima Konami'den sonraki zorlu yolculuğunu paylaştı

Hideo Kojima Konami'den sonraki zorlu yolculuğunu paylaştı
2015 yılının meşhur Hideo Kojima - Konami ayrılığı, o dönemde gündemi uzun süre meşgul etmişti. Metal Gear serisinin yaratıcısı kendi stüdyosu Kojima Productions'ı kurduktan sonra bitmek bilmeyen kan davası sona...

2015 yılının meşhur Hideo Kojima - Konami ayrılığı, o dönemde gündemi uzun süre meşgul etmişti. Metal Gear serisinin yaratıcısı kendi stüdyosu Kojima Productions'ı kurduktan sonra bitmek bilmeyen kan davası sona erdi ve stüdyo ilk oyunu Death Stranding'i çıkarmak için Sony Interactive Entertainment ile ortaklık kurdu.

O zamandan bu yana 3 yıl geçti ve Kojima Productions'ın üçüncü doğum gününde, geliştirici Konami'den ayrıldıktan sonraki yolculuğunu paylaşmaya karar verdi.

Hideo Kojima Twitter'dan yaptığı paylaşımda; şirketini kurmaya karar verdiğinde 52 yaşında olduğunu ve sürecin kolay olmadığını belirtti. Ailesi ve etrafındakiler onun emekli olmasını söylediler, ancak diğer geliştiriciler onu bırakmaması için cesaretlendirdiler.

"Dünyadaki tüm geliştiriciler için hayatlarını adayan arkadaşlar bana şunları söyledi: 'Orada çalışmalarını bekleyen insanlar var, bu yüzden onlar için yaratmaya devam et.' " diye yazdı.

Ayrı bir tweet'te de Hideo Kojima 3 yıl boyunca Death Stranding üzerine bıkmadan usanmadan çalıştıktan sonra "her zamanki gibi mutluluk" hissettiğini söyledi.

"Kojima Productions'ı kurduğumda sadece logomuz vardı ama personel, teknoloji, oyun motoru ve hatta ofis dahi yoktu. Oyuncular da dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarımı karşılarken konsepte başladım."

Hideo Kojima'nın tweetleri yalnızca dünya çapındaki hayranlarından değil, aynı zamanda Kojima Productions çalışmalarını görmek için sabırsızlandığını dile getiren God of War yönetmeni Cory Barlog da dahil olmak üzere sektördeki profesyonellerden destek mesajları aldı.